Rock Werchter 2020 bevestigt Pearl Jam

1329
Pearl Jam
Photo: Danny Clinch

De legendarische rockband Pearl Jam komt opnieuw naar Rock Werchter. Eddie Vedder en kompanen geven in juli een optreden op het hoofdpodium van het Belgische festival.

Het is onderhand een gewoonte geworden dat er tijdens een festivaltournee van de Amerikanen ook een show in Werchter op de planning staat. De afgelopen tien jaar heeft Pearl Jam nu vijf keer het affiche van Rock Werchter gesierd. De geruchten rondom een optreden van de heren gingen al lange tijd rond.

Naast de bevestiging uit Werchter is er ook een Nederlandse show bekendgemaakt. Op 22 juli sluit Pearl Jam hun tournee af in de Ziggo Dome. White Reaper zal bij deze show het voorprogramma verzorgen. De kaartverkoop voor de show in Amsterdam start op 7 december.

Het optreden van Pearl Jam op Rock Werchter staat op donderdag 2 juli gepland. Met de bevestiging van deze headliner is het eerste slot gevuld. Bekijk ons geruchtenoverzicht voor de andere mogelijke publiekstrekkers.

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Begin 2020 verscheen Gigaton, de langverwachte opvolger van Lightning Bolt.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. In datzelfde jaar brachten ze ook de single ‘Can’t Deny Me’ uit.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter vindt dit jaar alweer voor de 46e keer plaats. De line-up van het festival staat altijd garant voor een groot feest. In 2019 had het festival onder meer The Cure, Muse, Mumford & Sons en P!nk op het programma staan. Het komende jaar wordt ingekleurd door onder meer Pearl Jam. De band van frontman Eddie Vedder staat hiermee al voor de vijfde keer in tien jaar tijd op de Werchterse festivalweide.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 2-5 juli 2020
  • Kaartverkoop: nog niet bekend
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Beluister onze Spotify-playlist van Rock Werchter om alvast helemaal in de stemming te komen:

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.