Terugkijken: de 5 beste concertregistraties van WOO HAH! 2019

Skepta
Photo: Lotte Spek Photography

Hiphop heeft het afgelopen decennium een immense vlucht genomen en het einde lijkt voorlopig nog niet in zicht. Met de geruchten dat Travis Scott en Frank Ocean Coachella zullen headlinen en Kendrick Lamar als headliner van Woo Hah 2020, lijkt ook 2020 weer een goed jaar voor hiphop te worden. Daarom luiden we het nieuwe decennium graag in met een terugblik op de hardste shows van WOO HAH! 2019.

Skepta

Het festivalseizoen van 2019 werd opgeschud door de arrestatie van A$AP Rocky in Zweden. De geliefde rapper moest hierdoor bijna zijn hele tour afzeggen, waaronder zijn show op WOO HAH!. Maar heb geen vrees, want gelukkig kon Skepta zijn plek komen opvullen. De grime-held zei eerder nog af, maar vond met zijn nieuwe plaat Ignorance is Bliss toch nog een plekje in zijn agenda. En dat leverde prachtige beelden op.

Hef

Hoewel WOO HAH! een steeds internationalere uitstraling krijgt, zal er altijd plek in de programmering blijven voor talent van eigen bodems. Zo stond afgelopen editie de Rotterdamse legende Hef in Hilvarenbeek op de bühne. Natuurlijk mochten klassiekers zoals ‘Op Een Missie’ niet ontbreken, maar met twee knallers van albums in 2019 was er ook genoeg nieuw materiaal om van te genieten.

Little Simz

Vrouwen zijn nog steeds weinig gerepresenteerd in de hiphop, maar tijdens haar show op WOO HAH! bewees Little Simz dat compleet onterecht is. Met het alom geliefde album Grey Area maakte ze 2019 haar jaar. Die nieuwe plaat leverde dan ook genoeg krachtig materiaal voor haar festivalset. Twee van die tracks, ‘Venom’ en ‘101 FM’ kunnen we gelukkig nog steeds terugkijken.

Sheck Wes

Hiphop en internethypes gaan hand in hand. WOO HAH! weet dan ook altijd een paar ware internetsensaties te boeken. Dit jaar was het Sheck Wes die de hype naar Hilvarenbeek bracht. De rapper haalde met zijn hit voor ‘Mo Bamba’ meer dan 270 miljoen views op YouTube en meer dan 550 miljoen streams op Spotify binnen. Gelukkig hebben wij de concertregistratie binnen weten te halen, want die explosie van energie kunnen we wel blijven kijken.

Rich The Kid

We sluiten de lijst af met de complete set van Rich the kid. Deze rapper werd geboren op Haïti en bewees in 2019 met zijn tweede album, The World in Yours 2, dat hij mee kan spelen met de grote jongens. Tijdens zijn energieke set op WOO HAH! kreeg bovendien nog bezoek van de (minstens zo energieke) Trippie Red die tijdens ‘Early Morning Trapping’ het podium op komt rennen (9:25). Laten we hopen dat we komend decennium weer net zo veel energie gaan zien op de heilige weide van Woo Hah.

WOO HAH! 2019

Woo Hah
Foto: Ruben den Boer / Festileaks

Ieder jaar verandert het festivalterrein van de Beekse Bergen drie dagen lang in een paradijs voor liefhebbers van hiphop. Dan vindt WOO HAH! namelijk plaats. Het festival duurde in 2019 voor de tweede keer drie dagen en tevens was het de tweede keer op deze locatie. Vorige editie stonden o.a. Travis Scott, BROCKHAMPTON en Rae Sremmurd op de planken. De voorgaande jaren ontving het festival al grootheden als J. ColeA$AP Rocky en Cypress Hill. Voor de editie van 2020 staan al enkele prachtige namen op de poster, waaronder droomheadliner Kendrick Lamar. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website van het festival.