Pearl Jam komt 27 maart met nieuw album Gigaton

715
Foto: Danny Clinch

Over twee maanden komt het eerste album van Pearl Jam in ruim zes jaar uit. De plaat heet Gigaton en wordt op 27 maart uitgebracht.

Dat Eddie Vedder en consorten met nieuws komen, is geen verrassing. Eerder hintte de Amerikaanse groep al naar een aankondiging. Daarnaast had gitarist Mike McCready in november al laten weten dat de band bezig was met nieuwe muziek en dat ze al in de studio waren gedoken. Nu is de kogel door de kerk; er komt een nieuwe langspeler aan. Deze plaat is de opvolger van Lightning Bolt, dat alweer uit 2013 dateert.

De band kondigde daarnaast een Noord-Amerikaanse tour aan voor de lente. Komende zomer geeft Pearl Jam onder meer optredens op Rock Werchter en tweemaal in de Ziggo Dome.

Pearl Jam

Pearl Jam
Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Het meest recente album, Lightning Bolt, stamt alweer uit 2013. Onlangs kondigden de heren de komst van het nieuwe album Gigaton aan.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. In datzelfde jaar brachten ze ook de single ‘Can’t Deny Me’ uit.

Muziekfanaat in hart en nieren. Zou het liefst carnaval met hardrock combineren. Wanneer ik niet aan het feesten ben, doe ik verwoede pogingen mensen ervan te overtuigen dat Foo Fighters de beste band ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.