The Strokes komt met een nieuw album in 2020

The Strokes

Tijdens een oudejaarsconcert in New York verkondigde The Strokes-frontman Julian Casablancas dat fans in 2020 weer een album kunnen verwachten. Het is de eerste volledige plaat die The Strokes maakt sinds het in 2013 uitgekomen Comedown Machine

Wat is nu een beter begin van het nieuwe decennium dan een album-aankondiging van The Strokes? De indierock-legendes speelden afgelopen oudejaarsavond een concert in Brooklyn’s Barclays Center in New York. Ook Mac DeMarco en Hinds waren van de partij. Gedurende de encore van de show verkondigde zanger Julian Casablancas groot nieuws waar menig fan op zat te wachten: in 2020 komt er een nieuw album van de band uit.

Fans kregen alvast een primeur in de vorm van een nieuw nummer ‘Ode To The Mets’. In 2019 werd er eerder een nieuw nummer live gespeeld genaamd ‘The Adults Are Talking’. Over de details van het aankomende album is tot nu toe nog niks bekend. Wel gaf Casablancas aan dat de band in het nieuwe tijdperk meer zal klinken als ‘Modern Girls & Old Fashioned Men’, een B-side van misschien wel het bekendste nummer ‘Reptilia’. 

Vorig jaar september maakte gitarist Nick Valensi in een interview al bekend dat de opnames van het aankomende werk waren afgerond. Van een echte aankondiging kwam het echter niet. Dit waren overigens niet de eerste geruchten rondom een nieuwe plaat van The Strokes. Twee jaar eerder werd er ook al volop gespeculeerd over nieuw materiaal, na uitspraken van dezelfde gitarist. Nu gaat het dan echt gebeuren.

The Strokes

Het in 1998 opgerichte The Strokes is bij het grote publiek bekend door hits als ‘Last Nite’ en ‘Reptilia’. De Amerikaanse rockband bracht in 2013 voor het laatst een langspeler uit, Comedown Machine. Zo’n drie jaar later werd de EP Future, Present, Past uitgebracht, waarna de muziekproductie enkele jaren stokte. Toch was het de afgelopen jaren niet volledig stil rondom de band. Afgelopen zomer waren ze in Europa onder andere te zien op Bilbao BBK Live, All Points East en de Parijse versie van Lollapalooza.

In 2020 staan er drie shows op de Zuid-Amerikaanse varianten van Lollapalooza op de planning. Van Europese shows is tot nu toe nog geen sprake. Als het aan de fans ligt, brengt de band hier snel verandering in. De band siert immers menig festival-wishlist