Floor Jansen wint felbegeerde Popprijs 2019

Zojuist is in De Oosterpoort in Groningen de Popprijs voor 2019 uitgereikt aan Floor Jansen. De prijs bestaat uit een beeldje en een cheque ter waarde van 10.000 euro.

De winnaar van de Popprijs 2019 is bekend! Floor Jansen gaat dit jaar met de award naar huis. Deze felbegeerde prijs wordt jaarlijks tijdens Eurosonic Noorderslag uitgereikt aan de artiest of band die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.

Vorig jaar was Ronnie Flex de felbegeerde winnaar van de Popprijs. Onder meer Kensington (2017), Martin Garrix (2016), The Opposites (2013) en De Jeugd van Tegenwoordig (2011) mochten deze prijs al eens een keer mee naar huis nemen. Nu mag Floor Jansen er en mooi plaatsje voor uitkiezen op de schoorsteenmantel.

Eerder werden tijdens ESNS al de jaarlijkse European Festival Awards uitgereikt. Onder meer Glastonbury en Open’er gingen er met prijzen vandoor. Voor de nieuwste aflevering van de Festivalpodcast organiseerden we een festivalpanel met de directeuren van onder andere Best Kept Secret, WOO HAH! en Zwarte Cross.

Floor Jansen

Het grote publiek maakte afgelopen jaar kennis met Jansen door haar deelname aan het programma De Beste Zangers, maar de echte metal-liefhebber kent haar natuurlijk vooral als frontvrouw van oorsprong Finse groep Nightwish. Eerder deze week werd bekend dat hun nieuwe album HUMAN. :II: NATURE. In 2020 is Jansen met haar band te bewonderen op onder andere Sweden Rock, Rock Fest Barcelona en Deichbrand. Verder staan er nog twee uitverkochte Ziggo Dome-shows op de planning in november 2020.

Eurosonic Noorderslag 2020

Photo: Bart Heemskerk

Eurosonic/Noorderslag is een groot showcase festival dat zich door heel Groningen afspeelt. Op het festival speelt voornamelijk aankomend talent: Nederlandse acts op Noorderslag (zaterdag) en buitenlandse acts op Eurosonic (woensdag t/m vrijdag). Daarnaast zijn er gedurende de vier dagen tal van conferenties en netwerkborrels voor professionals in de muziekindustrie. 

  • Locatie: Groningen, Nederland
  • Datum: 15-18 januari 2020
  • Tickets: Festivalkaarten kosten €159,50, met conferentie erbij €400 (walk up prijs). Alleen een dagje Noorderslag (zaterdag) kan ook, dat kost €79,50.
  • Voor meer informatie bezoek je de officiële festivalwebsite.