Best Tracks: dit zijn jullie favoriete nummers van The Chemical Brothers

826

Eerder deze week dropte Lowlands haar eerste namen, waaronder The Chemical Brothers. Met een nieuwe plaat op zak keert het duo na vijf jaar weer terug naar Biddinghuizen. Hoogste tijd dus om jullie favoriete tracks van de band op een rijtje te zetten. Dit is jullie top 10!

Meer weten over Lowlands 2021? Check onze speciale festivalpagina met informatie over ticketverkoop, line-up, camping en ander nieuws.

Top 10 countdown

10. ‘The Salmon Dance’
9. ‘Star Guitar’
8. ‘Out Of Control’
7. ‘Got To Keep On’
6. ‘Chemical Beats’
5. ‘Go’
4. ‘Do It Again’
3. ‘Block Rockin’ Beats’
2. ‘Galvanize’

1. …

Wist je dat…?

  • ….de band in het begin onder een andere naam door het leven ging, namelijk The Dust Brothers
  • ….het duo in 2012 de theme song maakte voor het Olympisch stadion in London, en die klinkt zo.
  • ….het duo dit jaar op nog twee andere plekken te vinden zijn, het Colombiaanse Estéreo Picnic Festival en in het Irish Independent Park.
  • ….ze op hun albums samengewerkt hebben met zangers uit o.a. Oasis, New Order, Primal Scream.
  • ….het duo elkaar ontmoet heeft tijdens een cursus geschiedenis.
  • …. The Chemical Brothers vorig jaar de twintigste verjaardag van hun legendarische album Surrender vierden?

20 Best Tracks van The Chemical Brothers op Spotify

Kun jij ook geen genoeg krijgen van de elektronische helden? Dan heb je geluk! We hebben jullie favoriete nummers namelijk samengevoegd in een Spotify Playlist.

The Chemical Brothers

The Chemical Brothers timmeren al vanaf 1991 aan de muzikale weg. Met hits als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy, Hey Girl’ zetten ze al jaren iedere festivalweide in vuur en vlam. Zo hebben Pinkpop en Lowlands de succesvolle danceformatie meerdere keren geprogrammeerd. In 2020 staan de heren onder meer op Sónar en Lowlands.

In april van 2019 brachten ze hun meest recente werk uit. Het album No Geography werd door grote muziekplatforms als Pitchfork en NME zeer positief onthaald. Met het nummer ‘Got To Keep On’ van dit album scoorden de heren zelfs weer een bescheiden hitje.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Student Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Liefhebber van vinyl, gitaren, festivals en alles wat met muziek te maken heeft. Deuntjes van Radiohead, Arcade Fire, The Strokes, Daft Punk en The National doen het altijd goed bij mij.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.