Lowlands 2020 houdt headliners nog even geheim: “Pas als het blokkenschema er is, weet je wie er afsluit”

Lowlands
Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Als je je afvraagt wie van die bevestigde Lowlands-acts de Alpha gaan afsluiten, moet je nog even geduld hebben. Er zit minstens één headliner bij, maar meer wil de organisatie er voorlopig nog niet over loslaten.

Vorige week werd de stilte eindelijk verbroken: de eerste 55 namen voor Lowlands 2020 werden bekend. Onder andere The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Stormzy komen naar Biddinghuizen. Wel opvallend: alle acts zijn in alfabetische volgorde en even groot op de poster te zien. Over headliners valt dus nog te twisten. Gaan The Chemical Brothers en Liam afsluiten? Of één van hen? Of misschien zelfs die band van Johnny Depp en Alice Cooper?

In gesprek met Festileaks laat Bente Bollmann van MOJO weten dat we nog even moeten wachten: “Er komen natuurlijk nog een heleboel namen bij. We hebben er nu 55 bekendgemaakt. Daar zit zeker wel een afsluiter bij, maar wie dat is wordt in de komende maanden pas duidelijk. We zijn nog druk bezig met het boeken van acts. Als dat eenmaal gebeurd is, wordt het blokkenschema gemaakt. Dan wordt ook pas duidelijk wie waar gaat staan en dus ook wie er gaan afsluiten.”

Hoewel er over headliners nog niets officieel is, was het festival binnen enkele uren uitverkocht. Wie er nog bij wilt zijn, zal zijn geluk moeten beproeven op Ticketswap.

Bij de vorige editie koos de organisatie na het uitverkopen voor een aangepaste aankondigingsstrategie: elke dag één nieuwe act. Daarmee werd het maken van posters en alle bijkomende billing issues uit de weg gegaan. “Anders krijg je enorme discussies over welke act waar op de poster moet komen te staan,” aldus Bollmann. Of het festival van plan is om deze strategie te herhalen, is niet duidelijk: “Ook dat zie je vanzelf voorbij komen.”

Bij het Britse Reading & Leeds Festival prijken in ieder geval twee Lowlandsnamen bovenaan het affiche: Liam Gallagher en Stormzy. Zouden zij ook het grootste podium in Biddinghuizen afsluiten? Of gaat de eer naar The Chemical Brothers, die al afsluiten op Sónar en Open’er. Laat het speculeren maar beginnen!

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.