Advertisement

Appelpop 2020 afgelast mede door coronavirus

Photo: Bart Heemskerk / Appelpop

Ook Appelpop 2020 is afgelast. Het festival geeft aan dat de toekomst te onzeker is om de editie van komende zomer door te zetten.

Naast de gevallen festivalseizoen-opener, valt nu ook de traditionele sluiter van het festivalseizoen 2020. Appelpop 2020 is afgelast. Als gratis festival leunt Appelpop zwaar op de giften van sponsoren. Nu de toekomst voor festivals in verband met de coronacrisis onzeker is, is het voor ondernemers lastig om het festival te steunen. Zodoende kan Appelpop niet genoeg sponsoren bij elkaar krijgen om in september de hekken van het festivalseizoen te sluiten.

Daarnaast geeft de organisatie aan dat er problemen zijn met het terrein en een nieuw vergunningstraject. De coronacrisis is in dit geval dus slechts één van de reden voor het annuleren van het Tielse festival. Wél geeft de organisatie aan dat de 2021 editie gepland staat voor 10 en 11 september.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Appelpop 2020

Photo: Bart Heemskerk / Appelpop

Met 125.000 unieke bezoekers verspreid over twee dagen is Appelpop één van de grootste gratis festivals van Nederland. Het Tielse festival markeert vaak het officieuze einde van een festivalseizoen. De aanwezige festivalgangers besloten er daarom massaal nog één keer een feestje van te maken. Afgelopen jaar gebeurde dit op de klanken van onder meer Racoon, Within TemptationThomas Azier, De Staat en Rowwen Hèze. Dit jaar zijn onder andere Guus Meeuwis, Chef’Special en DI-RECT van de partij.

  • Locatie: Tiel, Nederland
  • Datum: 11 en 12 september
  • Kaartverkoop: Entree is gratis
  • Voor meer informatie, check de officiële website.
Appelpop Logo

Appelpop 2024

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 13-14 september 2024
Tickets Kopen