De Paaspop camping: echt een Paradise City?

Paaspop 2019
Photo: (Paaspop 2019)

In april barst het festivalseizoen los met Paaspop als traditiegetrouwe opener. Het festival biedt een zeer gevarieerd muziekprogramma met veel verschillende podia, je kijkt je ogen uit op het festival. Maar de camping is een apart verhaal. Zelf noemt de organisatie de camping ‘Paradise City’. Maar wat heeft die camping nou echt te bieden?

Als de ANWB langs komt, slaat volgens Paaspop ‘de hele sterrenranking op tilt’. Dit is geen camping, dit is Paradise City! Ook volgens Omroep Brabant is de camping van Paaspop ‘de plek waar vriendschappen ontstaan’. Sommige bezoekers kopen zelfs alleen een campingticket en gaan dat hele festivalterrein nooit op. Maar wat valt er dan allemaal te doen op die camping? En kamperen in april, is dat nou wel zo’n goed idee? Wij zetten de leukste activiteiten van de Paaspop camping op een rijtje.

1. Afterparty’s: chillen tot in de late uurtjes

Als alle acts op het festivalterrein afgelopen zijn, is het tijd om terug te keren naar de camping. Echter niet om in je warme nest te kruipen, maar om nog even door te feesten! Er is een silent disco waar iedereen nog even dansen en zingen. Met de drie kanalen is er voor ieder wat wils. Ook is er een kampvuur te vinden waar typische kampvuur nummers worden gespeeld.

Paaspop 2019
Photo: Max Kneefel (Paaspop 2019)

2. Vriendenarea’s

Er zijn op de camping vriendenarea’s te vinden. Dat houdt in dat er een afgebakend stuk is voor jou en je vrienden. Hierbij heb je de mogelijk om je stuk grond te upgraden met extra producten, zoals een partytent, stroom, koelkast, picknicktafel en een zelfs een privé dixi. De plekken lopen op tot 24 personen. Maar stiekem is een plekje tussen de tenten van alle festivalgangers veel leuker; het is tenslotte toch een plek voor nieuwe vriendschappen.

Paaspop camping
Photo: Malon Tax (Paaspop 2019)

3. Leuk da ge d’r band

Deze feestband uit Sint-Oedenrode (naast Schijndel) komt overdag geregeld langs om de camping eens flink wakker te schudden. Met een repertoir van bekende festivalnummers – uitgevoerd met saxofoons en slagwerk – is het altijd een feestje als zij de camping op z’n kop zetten. Iedereen die brak is, krijgt hierdoor een adrenalineshot en kan alvast in de feeststemming komen.

4. Shoppen!

Voor een ontbijtje of een tosti, kan je terecht bij de foodmarket. Hier heb je keus uit tientallen snacks en drankjes. Ook is er een campingwinkel voor onder meer slaapzakken, haringen en tentstokken. Je kunt zelfs in de andere winkel kleding scoren. Eigenlijk hoef je niks mee te nemen; je kan het allemaal halen op de camping.

5. Sfeer hangt af van het weer

Ook al zijn er genoeg leuke dingen te doen, het weer heeft toch wel degelijk invloed op de sfeer. Het is vaak koud en regenachtig in april. Dus zorg vooral dat je goed voorbereid bent en een goede campinguitrusting meeneemt. Zorg ook voor dikke truien en extra dekens. Maar als het weer uitpakt zoals de editie in 2019, dan is de sfeer weer heel anders. Geen koude en natte nachten maar een heerlijk zonnetje. Er was zelfs een zwembad te vinden om even af te koelen. Helaas komt dat niet zo vaak voor in april en is het meestal erg koud. Maar als je samen door zware tijden gaat, schept dat een band dus zo erg is die kou nog niet!

Photo: Marcel Krijgsman

Paaspop 2020

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

Zoals de naam doet vermoeden, vindt Paaspop elk jaar met Pasen plaats. Het festival biedt een gevarieerd muziekprogramma op een dozijn podia. Daarnaast vind je op het terrein genoeg knettergekke randactiviteiten en geheime feestjes. Ook is het terrein in Schijndel heel mooi aangekleed, met felle kleuren en lichtschermen waar je hoofd van gaat duizelen.

Vanwege maatregelen omtrent het coronavirus kan Paaspop in 2020 niet plaatsvinden. Onder meer Chef’SpecialKensington, Krezip en Danny Vera stonden op het affiche. Voor meer info kun je terecht op onze speciale festivalpagina.

Paaspop Logo

Paaspop 2025

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 18-20 april 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen