Europese festivals doen gezamenlijke oproep: #SaveTheSummer

653

Het festivalseizoen 2020 staat op losse schroeven. Door de snelle verspreiding van het coronavirus zijn evenementen op korte termijn verboden en op lange termijn in gevaar. Festivals door heel Europa starten daarom vandaag een campagne: #SaveTheSummer.

Festivals als Pinkpop, Rock Werchter, Mad Cool, Lollapalooza, Nova Rock, Pukkelpop, FM4 Frequency, Graspop en Mainsquare plaatsten de oproep al op hun social media kanalen.

Festivalgangers door het hele continent worden opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen: blijf thuis, was je handen, hou afstand en luister naar de adviezen van je overheid. Alleen dan kunnen we de komende festivalzomer nog redden.

Bekijk de complete oproep hieronder. En voel je vrij hem zelf ook te delen op je eigen social media kanalen. #SaveTheSummer.

Eerder vandaag werd bekend dat het Spaanse Primavera Sound (doorgaans het eerste grote zomerfestival in Europa) de opties bekijkt om het festival te verplaatsen naar augustus. Als die plannen doorgang vinden, heeft dat grote impact op de hele festivalzomer.

De laatste informatie rondom het coronavirus en de impact die het heeft op festivals, vind je op onze speciale corona en festivals pagina.

Hoi! Ik ben eindverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Festileaks. Sporadisch schrijf ik ook wel eens een artikel, en dan zie je dit tekstje. Verder co-host ik onze Festivalpodcast en kun je me wakker maken voor alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt.

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!