Bouw Lowlandsbrug begonnen, dit seizoen in gebruik

680
Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is zover, de bouw van de nieuwe Lowlandsbrug is begonnen! Deze moet dit seizoen al in gebruik worden genomen.

In de eerste LLowcast kondigde de organisatie van Lowlands aan dat de oude brug ging verdwijnen. Er komt een viaduct in de plaats, waardoor je dus gewoon lekker met je tas naar boven kan rollen. Het was toen echter niet zeker of de nieuwe brug dit seizoen al klaar was. Nu is bekend dat de brug dit seizoen al in gebruik moet worden genomen.

Aangezien menig zwaar bepakte festivalganger gesneuveld is op de zogenoemde ”brug des doods”, is het goed nieuws dat de nieuwe waarschijnlijk voor aankomende editie al klaar is. De oude brug schijnt te worden bewaard, om wellicht voor andere evenementen te gebruiken. Hopelijk is deze voor het festival niet meer nodig.

Heb je geen kaartje voor Lowlands kunnen bemachtigen, maar wil je de nieuwe brug (en het festival zelf) dolgraag bezoeken? Met deze methodes kan je er dit jaar toch bij zijn. De line-up met onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy is al een tijdje bekend en viel goed in de smaak, aangezien het festival snel was uitverkocht. Wie van de namen precies de headliners zijn, is echter nog niet helemaal duidelijk.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer:

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.