Onderaan de poster van Down the Rabbit Hole 2020: The Murder Capital

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: The Murder Capital op Down the Rabbit Hole 2020!

Dat The Murder Capital hun herkomst vindt in Ierland is voor iedereen die minimaal één nummer heeft geluisterd onmiddellijk duidelijk. Dit is dan ook direct terug te vinden de teksten van hun nummers. De band ziet de sociale, politieke en economische problemen in hun eigen land als één van de grootste inspiratiebronnen voor hun muziek. Ze kaarten deze aan door middel van het post-punk genre en kunnen zo in een rijtje geplaatst worden met bands als IdlesSlavesShame en de net zo Ierse Fontaines D.C.. Afgelopen jaar bracht The Murder Capital hun eerste album uit, inclusief bijbehorende tour. Deze heeft een ijzersterke indruk achter gelaten, dus volgend jaar op Down The Rabbit Hole mag je deze Ierse groep zeker niet missen!

Wie: The Murder Capital
Waar: Down the Rabbit Hole
Wanneer: 3-5 juli (exacte datum en podium nog onbekend)
Wat: Post-punk

1. De eerste singles ‘Feeling Fades’ en ‘Green & Blue’

Na ruim vier jaar samen gespeeld te hebben hakken de mannen van The Murder Capital de knoop door en brengen ze de eerste nummer uit. Gedurende de eerste maanden van 2019 laten de Ieren van zich horen met de singles ‘Feeling Fades’ en bovenstaande ‘Green & Blue’. Met een onmiddellijk herkenbare sound weet de band hoge ogen te gooien, wat alleen maar veel goeds kan betekenen voor het aankomende album.

2. Debuutplaat When I Have Fears

Op 16 augustus 2019 kom het debuutalbum van de Ieren uit en ze gaan lekker door waar ze gebleven zijn. Ze bouwen verder op de sound die ze al aankondigde door middel van hun singles, en daar hoor je niemand over klagen. Van de tien nummers tellende plaat zijn vier songs te beluisteren in bovenstaande live film; een korte greep uit het repertoire die een goede indruk geeft van de diversiteit van The Murder Capital.

3. Live performances

Al dat nieuwe materiaal betekent natuurlijk maar één ding: touren! The Murder Capital weet live ijzersterke shows neer te zetten en maakt gelijk naam voor zichzelf. Dit zorgt onder andere voor een set op Song van het Jaar, waar de mannen een knaller van een optreden neerzetten. Het kan niet anders dat het deze zomer op Down the Rabbit Hole net zo hard losgaan wordt!

Down The Rabbit Hole 2020

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Down The Rabbit Hole. Dat is waar je bent wie je bent wanneer niemand je kan zien. Ooit ontstaan als spin-off van Lowlands, inmiddels zo veel meer dan dat. Verwacht op Down The Rabbit Hole (wij mogen ‘DTRH’ zeggen) een positieve en gebalanceerde line-up voor de fijnproever, aangevuld door te gekke feestjes en mensen met een gezonde dosis levenszin.

In 2020 moeten we een jaar overslaan: door het aanhoudende coronavirus gaat het festival niet door. Onder andere Disclosure, FKA twigs en Tyler, The Creator sierden het affiche. Zoek nog een beetje troost van de afgelasting met behulp van onze playlist:

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2024

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.