Pearl Jam stelt Amerikaanse tour uit in verband met coronavirus

Pearl Jam heeft besloten het Amerikaanse deel van zijn tour uit te stellen in verband met het coronavirus. Alle dertien shows in de Verenigde Staten en Canada worden verplaatst om risico op verspreiding tegen te gaan.

Pearl Jam liet via social media weten het Noord-Amerikaanse deel van de tour uit te stellen. De dertien shows in Noord-Amerika, die gehouden zouden worden in maart en april, worden uitgesteld naar een later moment. In het bericht laat de band weten dat de groep genoodzaakt is de shows op een ander moment te houden. Het wordt momenteel door overheden namelijk afgeraden met grote groepen bijeen te komen in verband met het virus. Hier geeft Pearl Jam dus gehoor aan voor wat betreft de voorjaarsshows op het Amerikaanse continent.

Het is nog niet bekend wanneer de Amerikaanse tour ingehaald wordt. Vooralsnog gaat de Europese tour, met optredens in de Ziggo Dome en op Rock Werchter, gewoon door.

Pearl Jam

pearl jam
Photo: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, een groot succes: met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rondom Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Het meest recente album, Lightning Bolt, stamt alweer uit 2013. Onlangs kondigden de heren de komst van het nieuwe album Gigaton aan.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. Dit jaar komen ze opnieuw langs op de Werchter-weide en spelen ze tweemaal in de Ziggo Dome.