Zelfbevestiging: Saxon naar Graspop 2020

676
Saxon
Foto: Peter de Jongh

De Britse metalband Saxon heeft zichzelf bevestigd voor Graspop. Tussen de data op het tourshirt van de band staat het Belgische festival.

Naast de datum van Graspop, op het tourshirt, liet de band ook tijdens optredens in Antwerpen en Nijmegen hints vallen over een show tijdens de Metal Meeting. Ondanks dat het festival Saxon nog niet aangekondigd heeft is het vrijwel zeker dat we de band terug gaan zien op de festivalweides in juni.

Eerdere zelfbevestigingen voor Graspop waren Rival Sons, Disturbed en Judas Priest.

Photo Credit: Coen Damen

Saxon

De Britse rockband Saxon werd opgericht in de jaren ’70 en wordt gezien als een van de belangrijke bands uit de New wave of British Heavy Metal. Met hits als ‘Wheels of Steel’ en ‘Princess of the Night’ zijn ze niet weg te denken uit de Metalscene. Ondanks de leeftijd van de bandleden blijft Saxon actief touren. Zo deden ze afgelopen jaar nog Alcatraz, Wacken Open Air en Rock Fest Barcelona aan. Dit jaar is de band te zien op onder andere Graspop en Bang Your Head.

Graspop 2020

Graspop 2018
Photo: Graspop Press

Graspop Metal Meeting, zoals het Belgische festival voluit heet, vindt jaarlijks plaats in het Belgische Dessel. Dit jaar gaat het festival net als in 2018 door het leven als Graspop XL. Het festival biedt plaats aan de beste acts uit de metal- en rockgenres en dat voor vier dagen lang. Vorig jaar vonden Within Temptation, Slayer, Slipknot en Kiss nog de weg naar België. Komende zomer is het de beurt aan onder meer Iron MaidenFaith No More en Deep Purple.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 18-21 juni 2020
  • Tickets: voor de volledige beleving betaal je € 249,- en een dagticket kost € 105,-
  • Meer informatie vind je op de officiële website.

Alvast in de stemming komen voor de editie van 2020? Luister dan naar onze speciale Spotify-playlist.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken