Advertisement

Zelfbevestiging: Disturbed naar Graspop 2020

Disturbed
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Wederom een zelfbevestiging voor Graspop 2020. De Amerikaanse band Disturbed verklapt via een Facebookevenement zijn aanwezigheid op het Belgische festival.

Vorige week kondigde Judas Priest zichzelf al aan voor Graspop 2020, vandaag is het de beurt aan Disturbed. Een afbeelding van het Facebookevenement vind je hieronder. Met deze zelfbevestiging staat de onofficiële teller voor Graspop 2020 nu op drie: naast bovengenoemde namen is in ieder geval ook metalgrootheid Iron Maiden volgend jaar van de partij in Dessel.

Mocht alles kloppen, dan zou Disturbed voor het tweede jaar op rij naar Graspop afreizen. Afgelopen zomer haalde de band nog een mooie plek in de top 25 van beste optredens van Graspop 2019.

Disturbed

Disturbed
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Disturbed in een Amerikaanse metalband. De heren brachten in 2000 hun debuutalbum The Sickness uit. Nu, bijna 20 jaar later, hebben ze zeven platen op de plank liggen, waarvan Evolution (2018) de meest recente is. Voor het grote publiek is de band vooral bekend van hun cover van ‘The Sound Of Silence’ van Simon & Garfunkel.

De Amerikanen zijn volgende zomer weer op diverse Europese festivals te vinden. Zo spelen ze op onder meer Rock Am Ring/ Rock Im Park, Nova Rock en Copenhell.

Graspop 2020

Graspop 2018 - Volbeat
Photo: Graspop Press

Graspop Metal Meeting, zoals het Belgische festival voluit heet, vindt jaarlijks plaats in het Belgische Dessel. Het festival biedt plaats aan de beste acts uit het metal- en rockgenre. Volgend jaar gaat het festival net als in 2018 door het leven als Graspop XL. De organisatie heeft voor de editie van 2020 tot nu toe de komst van Iron Maiden en Judas Priest bekendgemaakt. Disturbed is nog niet officieel aangekondigd.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 18-21 juni 2020
  • Tickets: te koop vanaf vrijdag 15 november om 10:00 via Ticketmaster.
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen