Minister: ”Rock Werchter 2020 wellicht geannuleerd”

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter en Tomorrowland lijken vanwege het coronavirus dit jaar niet door te mogen gaan. Volgens de Belgische minister van Binnenlandse Zaken moet men een annulering verwachten.

Volgens de minister hebben de burgemeesters op wiens grondgebied Rock Werchter en Tomorrowland plaatsvinden gezegd dat de festivals dit jaar niet mogen doorgaan. “De burgemeesters verwachten een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om de situatie uit te klaren. De beslissing zou zo snel mogelijk geformaliseerd moeten worden”, laat de minister weten aan De Morgen.

Het festivalseizoen van 2020 staat op losse schroeven. Rock Werchter en Tomorrowland zouden niet de eerste festivals zijn die door de coronacrisis geannuleerd worden. Zo liet de organisatie van Glastonbury in maart al weten de editie in 2020 te cancelen. Anderen kiezen ervoor om hun festival te verplaatsen naar het najaar, zoals NOS Primavera Sound en Primavera Sound Porto.

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden geannuleerd en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Rock Werchter 2020

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 2019_RW19_photo-Ben-Houdijk_lr-5018-1-1024x683.jpg
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. In 2020 sieren o.a. The Strokes, Pearl Jam en Kendrick Lamar de poster. 

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 2-5 juli 2020
  • Tickets: Weekendkaarten kosten €230,- en dagkaarten €110,-
  • Voor meer info kun je terecht op onze speciale festivalpagina
Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €127. Combitickets vanaf €292. Kopen