The Killers en meer tijdens Pinkpop 2020 op Hurricane/Southside

Rock Werchter 2018
Photo credit: Festileaks (Rock Werchter 2018)

De eerste Europese festivalshows van The Killers in 2020 zijn een feit. De Amerikaanse rockers staan in het Pinkpopweekend op de Duitse zusterfestivals Hurricane en Southside. Reizen ze door naar Limburg?

Met de nieuwe plaat Imploding The Mirage op komst en diverse zaalshows in Engeland en Ierland op de planning, werden de geruchten over een nieuwe festivaltour van The Killers steeds luider. Nu is het dan zover! De Amerikaanse band is zojuist aangekondigd voor Hurricane Festival en Southside Festival, die gelijktijdig plaatsvinden met Pinkpop 2020. Maar in hoeverre is een show op Pinkpop 2020 aannemelijk?

Een show op Pinkpop lijkt zeker tot de mogelijkheden te behoren. The Killers spelen op de Pinkpop-vrijdag en -zaterdag in Duitsland, wat een opening biedt voor de Pinkpop-zondag. Laat nou net voor die dag nog geen headliner zijn bekendgemaakt… Kleine kanttekening: de band speelt volgens het voorlopige tourschema nooit drie dagen op een rij. Voor een show op Pinkpop 2020 zouden ze dan een uitzondering moeten maken. Dat wordt duimen dus!

Nieuwe namen Hurricane/Southside Festival

Naast de bevestiging van The Killers komen de Duitse festivals met nog meer nieuwe namen. Check alle bevestigingen hieronder:

 • The Killers
 • Helgen (alleen op Hurricane)
 • Flash Forward
 • Brutus
 • Pup
 • JC Stewart
 • Thees Uhlman
 • Georgia
 • Calvin Coke
 • Skindred
 • Mayday Parade
 • Neck Deep
 • Dermot Kennedy
 • The Dead South
 • Turbostaat
 • Blues Pills
 • Millencolin
 • Nothing But Thieves
 • Mando Diao
 • Bad Religion
 • Antilopen Gang
 • DHZ
 • Tones and I
 • Of Monsters and Men

The Killers

Rock Werchter 2018
Photo: Festileaks

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 gooit de uit Las Vegas afkomstige band The Killers meteen hoge ogen. De eerste singles ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr. Brightside’ zijn ware klassiekers te noemen. Inmiddels zijn we vijftien jaar verder en staat de teller nu op vijf albums. Ter promotie van het laatste album Wonderful Wonderful ging de band in 2018 op tournee. Ook festivals werden aangedaan: ze stonden onder andere bovenaan de poster van Rock Werchter 2018. Met het nieuwe album Imploding The Mirage op komst, hopen we natuurlijk op een nieuwe Nederlandse festivalshow. De laatste dateert van 2013, toen de heren op Pinkpop stonden.

Hurricane Festival en Southside Festival 2020

The Wombats - Hurricane 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

Hurricane en Southside zijn Duitse zusterfestivals. Dit betekent dat ze elk jaar nagenoeg dezelfde (sterke) line-up hebben. In 2019 stonden onder meer Foo Fighters, Mumford & Sons, The Cure, Die Toten HosenTame Impala en Macklemore op het programma. Volgend jaar is het de beurt aan onder meer Twenty One Pilots, Kings of Leon en The Killers.

 • Locatie: Scheeßel en Neuhausen ob Eck, Duitsland
 • Datum: 19-21 juni 2020
 • Tickets: weekendticket van € 189,-; dagtickets gaan later in de verkoop
 • Meer informatie vind je op de websites van Hurricane en Southside
Hurricane Festival Logo

Hurricane Festival 2023

Locatie
Duitsland
Scheeßel, Duitsland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Billy Talent
Tickets Kopen