Chokri over Pukkelpop 2021: ”Wij nemen affiche van 2020 niet over”

Photo: Pukkelpop – JOKKO

In een interview reageert Pukkelpopbaas Chokri Mahassine uitgebreid op de annulering van Pukkelpop 2020 en vertelt hij over zijn verwachtingen voor 2021. Hij laat onder andere weten dat Pukkelpop de line-up niet gaat meenemen.

Het affiche van Pukkelpop 2020 was, op een enkeling na, nog in mysterie gehuld. Welke optredens we mislopen met de annulering van het festival is dus onduidelijk. En dat blijft zo; Pukkelpopbaas Chokri Mahassine laat weten dat het festival niet van plan is de line-up in 2021 na te bootsen. “Heel veel festivals doen dat wel, maar wij gaan kijken wat het beste is”, aldus Mahassine in HLN.

In die afweging neemt de organisatie tourschema’s mee, maar ook of artiesten nieuw materiaal uitbrengen. Daarmee kan de line-up van 2021 dus wezenlijk verschillen van de geplande line-up voor 2020. Wie we daar hadden verwacht? Wat dacht je van Rage Against The Machine, The Weeknd of Foo Fighters?

Pukkelpop 2021

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Pukkelpop telt doorgaans zo’n tien podia, meer dan tweehonderd artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sierden onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival steevast indruk met een schitterend aangeklede locatie.

  • Locatie: Kiewit, België
  • Datum: 19 t/m 22 augustus
  • Tickets: €215 voor een combiticket en €105 voor een dagticket
  • Voor meer informatie check je de officiële site van het festival

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene