Zelfbevestiging: Clutch naar Pukkelpop 2020

600
Photo: Pukkelpop - JOKKO

De eerste zelfbevestiging voor Pukkelpop 2020 is binnen! De band Clutch heeft zichzelf aangekondigd voor het Belgische festival. Met deze eerste zelfbevestiging lijkt de eerste aankondiging van het festival zelf heel dichtbij.

In onderstaande afbeelding is te zien dat Clutch een stop houdt op het Belgische festival. De kans dat Pukkelpop zelf binnenkort met de eerste namen komt is hierdoor aanzienlijk gegroeid. Het komt namelijk vaker voor dat er een kleine tijd zit tussen zelfbevestigingen van artiesten en bekendmakingen van festivals.

Geruchten over een optreden van de Foo Fighters op het festival gingen al eerder rond. Zouden zij bij de eerste set namen zitten? Check alle kanshebbers voor Pukkelpop in ons geruchtenoverzicht!

Clutch

Clutch is een Amerikaanse rockband opgericht in de jaren ’90. Sinds hun oprichting werken ze hard aan hun discografie. De heren hebben maar liefst twaalf studioalbums uitgebracht. Het meest recente, Book of Bad Decisions, stamt uit 2018. Je kunt de band onder andere kennen van hits als ‘Electric Worry’ of ‘The Regulator’. Clutch is geen vreemde van festivals. Zo stonden ze in 2018 op Tuska Open Air én in 2019 op Graspop. Aankomende zomer is de band onder andere te zien op Into to the Grave en Sziget festival.

Pukkelpop 2020

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Pukkelpop telt doorgaans zo’n tien podia, meer dan tweehonderd artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sierden onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival steevast indruk met een schitterend aangeklede locatie.

In 2020 gaat Pukkelpop niet door. Wegens de coronacrisis besloot de Belgische overheid om alle grote zomerfestivals te verbieden. Er waren nog geen namen voor de editie bekend.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken