Geruchtenoverzicht: wie zijn kanshebbers voor Pukkelpop 2020?

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Hoewel Pukkelpop de wishlist geopend heeft en de Early Bird verkoop al voorbij is, is het verder tot nu toe nog een beetje stil rondom het festival. Het duurt echter nog zo’n acht maanden totdat het evenement van start gaat, waardoor we nog veel tijd hebben om te speculeren over de line-up. Wie zien we wellicht terug in Hasselt?

Dua Lipa

Dua Lipa
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Dua Lipa bracht afgelopen november de hit ‘Don’t Start Now’ uit, gevolgd door ‘Future Nostalgia’. Haar nieuwe album (dat ook Future Nostalgia gaat heten) verschijnt begin 2020. De zangeres is een graag geziene gast op de festivalweides. In 2018 stond ze op onder meer Sziget, Lowlands en Lollapalooza Berlin. Onlangs kondigde Dua Lipa haar Europese tour aan, waarbij ze rond mei en juni vooral grote zalen aandoet. Komt ze later in het seizoen terug voor een bezoekje aan Pukkelpop?

Rage Against The Machine

rage against the machine
Rage Against The Machine

De geruchten gingen al een tijdje rond, en op 10 februari was daar eindelijk de bevestiging: Rage Against The Machine brengt hun reünie-tour naar Europa. Daarbij doen ze optredens op onder meer Lollapalooza Berlin, Reading & Leeds en Rock En Seine. Toevallig zit er een gat in het tourschema van 10 augustus tot 27 augustus. Genoeg tijd om af te reizen naar Pukkelpop dus.

The Weeknd

The Weeknd is druk bezig met een nieuw album. Het album, genaamd After Hours, komt op 20 maart uit. Inmiddels heeft de zanger al drie singles van het album uitgebracht, waaronder ‘Blinding Lights’. Hij was in 2018 voor het laatst in Europa te zien, toen hij exclusief te zien was op Lollapalooza Berlin. Brengt hij dit jaar een bezoekje aan Lowlands? Er zijn in ieder geval genoeg redenen waarom iedereen hem komend jaar wil zien.

Foo Fighters

Hiep hiep hoera! Foo Fighters bestaat dit jaar 25 jaar. En dat moet gevierd worden. Dit doen Dave Grohl en kompanen door exact dezelfde tour te doen door een aantal Amerikaanse steden als in 1995. Het is nog niet bekend of ze dit alleen in de Verenigde Staten doen, of dat ze ook dezelfde Europese tour zullen doen. Als dat het geval is, kan het zomaar zijn dat ze ook een stop op Pukkelpop maken. Daar gaven ze ook een optreden toen namelijk. De mail die verstuurd werd via de officiële mailinglijst suggereerde in ieder geval dat er nog meer shows aankomen. Fans moeten de tour-pagina in de gaten houden, want je weet maar nooit wat ze van plan zijn.

Miley Cyrus

‘Wrecking Ball’, ‘Party In The U.S.A.’ en ‘Malibu’ zijn slechts een fractie van het aantal hits dat Miley Cyrus op haar naam heeft staan. En daar komen er wellicht nog meer bij met het nog te verschijnen album She Is Miley Cyrus. Ze zou zomaar eens op Pukkelpop kunnen staan dit jaar. De zangermies staat namelijk enkele weken na het festival op Lollapalooza Berlin.

Bon Iver

Photo: Ben Houdijk

De volgende op de lijst met kanshebbers is Bon Iver. De band bracht afgelopen augustus zijn nieuwe plaat i,i uit. Ook doet de groep aankomende zomer enkele festivals aan. Interessant genoeg staan Justin Vernon en co in 2020 op Øya Festival in Noorwegen, dat een week voor Pukkelpop plaatsvindt. Zien we Bon Iver een week later terug in Hasselt?

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Ook Liam Gallagher bracht eind 2019 nieuw materiaal uit. Why Me? Why Not. verscheen afgelopen september en is de aanleiding voor een Europese tour in 2020. De zanger kondigde al aan enkele festival aan te doen, zoals FIB Benicàssim en Latitude Festival. Ook staat hij als headliner op Reads & Leeding Festival, dat een week na Pukkelpop plaatsvindt. Een bezoekje aan Hasselt zou hierdoor in zijn tourschema kunnen passen.

The xx

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Er komt nieuwe muziek van The xx aan. Het trio laat via een Instagrampost weten dat ze niet kunnen wachten totdat ze hun nieuwe muziek kunnen delen. Het zou dus goed kunnen dat de band hun nieuwe nummers laat horen op de festivalweides. Staan ze volgend jaar in Hasselt?

Robyn

Robyn

Robyn komt komende zomer opnieuw naar de Europese festivals. Afgelopen jaar schitterde ze nog op de Europese festivals. Destijds speelde ze onder meer de weides van Rock Werchter en Roskilde plat. Voor dit jaar zijn er tot nu toe slechts drie optredens bekend voor de Zweedse popprinses, waaronder optredens op het Deense NorthSide en het Zweedse Way Out West. Genoeg ruimte dus voor een optreden in Vlaanderen.

Biffy Clyro

Biffy Clyro
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Met een nieuw album uit vlak voor de festivalzomer is het haast een zekerheid dat de mannen van Biffy Clyro in 2020 een tour langs de festivalweides doen. En met een Europese tour bevestigd kan die zekerheid alleen maar groter worden. Enkele data in augustus staan al gepland in Duitsland. Daar kan Pukkelpop dus perfect op aansluiten!

The 1975

Ook The 1975 komen dit jaar weer naar Europa. Eerder werd al bekend dat de heren naar onder meer de Ziggo Dome komen. Ook voor België staat er al een concert gepland. In maart komt de groep naar de Lotto Arena in Antwerpen. In de periode waarin Pukkelpop valt heeft de band tot dusver geen optredens gepland. Tijd genoeg dus om even langs te komen op het Vlaamse festival.

Pukkelpop 2020

Pukkelpop telt doorgaans zo’n tien podia, meer dan tweehonderd artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sierden onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Verder maakt het festival steevast indruk met een schitterend aangeklede locatie. Voor Pukkelpop 2020 zijn nog geen namen bekend.

  • Locatie: Kiewit, België
  • Datum: 20 t/m 23 augustus
  • Tickets: Early Bird €205, normaal €215.
  • Voor meer informatie check je de officiële site van het festival
Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen