Advertisement

Conceptmaatregelen: ‘evenementen weer mogelijk vanaf 1 januari 2021’

Photo: RIVM

In de persconferentie van woensdagavond is een perspectief geschetst over het versoepelen van de maatregelen omtrent het coronavirus. Daarin werd duidelijk dat de maatregelen rondom evenementen als laatste aan de beurt zijn.

Tijdens de persconferentie is geen concrete datum genoemd. Desondanks stelt De Volkskrant dat vanaf 1 januari 2021 de grote evenementen weer door zouden moeten gaan. In de vijf fases die door het kabinet zijn omschreven, komen de evenementen in de laatste fase aan bod. Dit betekent dat de concerten in theorie in het nieuwe jaar pas weer plaats kunnen vinden.

Deze conceptmaatregelen zijn onder voorbehoud. Het is dus afhankelijk van hoe de situatie rondom COVID-19 zich ontwikkeld. Eerder werd al duidelijk dat we vanwege het coronavirus een streep konden zetten door de festivalzomer.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.