Kabinet: Grote evenementen mogen pas weer als er een vaccin is

1326
Pinkpop 2019
Foto: Monique Biermans / Festileaks

Grote evenementen kunnen pas weer doorgang vinden zodra er een vaccin voor het coronavirus is. Dit staat in een brief verzonden door Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Gisteren wist de Volkskrant nog te noemen dat evenementen waarschijnlijk weer mogelijk zouden zijn vanaf 1 januari 2021. In de vijf fases die door het kabinet zijn omschreven, komen de evenementen in de laatste fase aan bod. In de brief staat: “Voor de laatste stap, de massale evenementen met een landelijke uitstraling, kunnen we nog geen datum noemen. Dat kan eigenlijk pas weer als er een vaccin is en niemand weet hoe lang dat gaat duren. We hopen natuurlijk op snel, maar een jaar of langer is heel reëel.”

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.