Advertisement

Onder meer Liam Gallagher en Foals terug naar festivals in 2021

Photo: RANKIN

De eerste artiesten voor het festivalseizoen van 2021 sijpelen binnen. Zo maken onder meer Liam Gallagher, Foals en Lewis Capaldi hun terugkeer naar het Britse TRNSMT.

Hoewel het coronavirus roet in het eten gooide wat betreft dit festivalseizoen, blijven veel festivalorganisaties niet bij de pakken neerzitten. De eerste acts voor 2021 worden stilaan bevestigd. Veel festivals proberen de poster van 2020 als uitgangspunt te nemen voor de aankomende editie. Ook het Britse TRNSMT neemt een deel van haar line-up mee naar het festivalseizoen van 2021. Zo maken onder meer Liam Gallagher, Lewis Capaldi, Foals en Keane volgende zomer hun terugkeer naar het festival.

Aangezien dit betekent dat acts aankomende zomer ook de festivalweides aandoen, kunnen we al beginnen met speculeren of ze mogelijk ook bij ons een stop inlassen. Zo zijn de eerste tourdata van Liam Gallagher al bekend. Dit maakt de kans iets groter dat we hem binnenkort terug op de poster van onder andere Rock Werchter en Lowlands spotten. Rock Werchter liet tevens al weten een aantal headliners te willen meenemen naar volgend jaar.

Ook over het affiche van Pinkpop kan alvast gespeculeerd worden. Zo stonden onder meer Keane, Inhaler en Sea Girls op de podia van het Limburgse festival. Wie weet keren ook deze acts terug naar Nederland. Omdat het Britse festival een paar dagen voor Pinkpop 2021 plaatsvindt, kan dat zomaar eens gebeuren.

Hieronder vind je een overzicht van eventuele kanshebbers voor de festivalzomer van 2021.

 • Liam Gallagher
 • Lewis Capaldi
 • Foals
 • Courteeners
 • Keane
 • Snow Patrol
 • Sam Fender
 • Rita Ora
 • Amy Macdonald
 • Inhaler
 • Blossoms
 • Jimmy Eat World
 • Sports Team
 • The Murder Capital

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher ken je ongetwijfeld als voormalig frontman van britpopband Oasis. De band werd in 1991 door Liam opgericht en kende vele grote successen. De band werd echter altijd gekenmerkt door ruzies tussen de gebroeders Gallagher. In 2009 gooien Liam en zijn broer Noel de handdoek in de ring. Oasis gaat uit elkaar en Liam richt samen met de overgebleven leden de band ‘Beady Eye’ op. Beady Eye blijkt toch niet helemaal te zijn wat Liam voor ogen had en in 2014 houdt ook deze band op te bestaan.

In 2017 besluit Liam definitief solo te gaan en in datzelfde jaar komt zijn album As You Were uit. Het album blijkt een schot in de roos te zijn met hits als ‘Wall Of Glass’, ‘For What It’s Worth’ en ‘Paper Crown’. Onlangs bracht de zanger zijn tweede langspeler Why Me? Why Not uit.

TRNSMT Logo

TRNSMT 2021

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk
Datum 10-12 september 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.