Een aantal headliners Rock Werchter mee naar 2021

pearl jam
Photo: Danny Clinch

De organisatie van Rock Werchter probeert headliners van dit jaar mee te nemen naar 2021. Zo lijkt onder meer Pearl Jam in pole position te liggen voor komend jaar.

Sinds het annuleren van Pearl Jam was de organisatie al sceptisch over de doorgang van Rock Werchter 2020. Sinds gisteren is de annulering van het festival definitief. In een interview met Studio Brussel geeft woordvoerster Nele Bigaré aan dat de organisatie bezig is met het vastleggen van artiesten voor 2021. “Er zijn onderhandelingen lopende. Er zijn artiesten die terugkomen maar er zijn ook waarbij dat niet gaat lukken,” aldus Bigaré. Of dat The Strokes hun langverwachte terugkeer naar België gaan maken in 2021 zei ze: “Daar kan ik nog niets over zeggen”.

Festivaldirecteur Herman Schueremans ziet een terugkeer van onder andere Pearl Jam wel gebeuren. “Pearl Jam heeft al beloofd dat ze volgend jaar terugkomen naar Europa, dat is al veelbelovend, een aantal acts hebben dezelfde intenties,” zegt hij in een interview met VRT. Onder meer Twenty One Pilots, System of a Down en Faith No More stonden ook op het programma. Het is afwachten wie van de artiesten allemaal terugkeren op Rock Werchter 2021.

Ook geeft Schueremans tegenover De Morgen aan dat veel festivals niet goed verzekerd zijn in verband met COVID-19. Begin dit jaar wilden veel festivals de verzekering opnieuw bestuderen en afsluiten. Echter was het coronavirus al uitgebroken en bleek dit te riskant voor verzekeringen. Rock Werchter en anderen zitten daarom zonder verzekering.

Ook over het hervatten van concerten geeft de festivaldirecteur van Rock Werchter zijn visie tegenover De Morgen. ”Ik zou al blij zijn als concerten in september weer kunnen opstarten,” zo geeft hij aan.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen