Een aantal headliners Rock Werchter mee naar 2021

2173
pearl jam
Photo: Danny Clinch

De organisatie van Rock Werchter probeert headliners van dit jaar mee te nemen naar 2021. Zo lijkt onder meer Pearl Jam in pole position te liggen voor komend jaar.

Sinds het annuleren van Pearl Jam was de organisatie al sceptisch over de doorgang van Rock Werchter 2020. Sinds gisteren is de annulering van het festival definitief. In een interview met Studio Brussel geeft woordvoerster Nele Bigaré aan dat de organisatie bezig is met het vastleggen van artiesten voor 2021. “Er zijn onderhandelingen lopende. Er zijn artiesten die terugkomen maar er zijn ook waarbij dat niet gaat lukken,” aldus Bigaré. Of dat The Strokes hun langverwachte terugkeer naar België gaan maken in 2021 zei ze: “Daar kan ik nog niets over zeggen”.

Festivaldirecteur Herman Schueremans ziet een terugkeer van onder andere Pearl Jam wel gebeuren. “Pearl Jam heeft al beloofd dat ze volgend jaar terugkomen naar Europa, dat is al veelbelovend, een aantal acts hebben dezelfde intenties,” zegt hij in een interview met VRT. Onder meer Twenty One Pilots, System of a Down en Faith No More stonden ook op het programma. Het is afwachten wie van de artiesten allemaal terugkeren op Rock Werchter 2021.

Ook geeft Schueremans tegenover De Morgen aan dat veel festivals niet goed verzekerd zijn in verband met COVID-19. Begin dit jaar wilden veel festivals de verzekering opnieuw bestuderen en afsluiten. Echter was het coronavirus al uitgebroken en bleek dit te riskant voor verzekeringen. Rock Werchter en anderen zitten daarom zonder verzekering.

Ook over het hervatten van concerten geeft de festivaldirecteur van Rock Werchter zijn visie tegenover De Morgen. ”Ik zou al blij zijn als concerten in september weer kunnen opstarten,” zo geeft hij aan.

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden afgelast en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. In 2020 gaat het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. O.a. The Strokes, Pearl Jam en Kendrick Lamar sierden de poster. Wel opent het festival gedurende de hele maand juli de zomerbar op het terrein. Hier kunnen 400 man optredens bekijken van Selah Sue, Tourist LeMC en Bazart.

Thijs Linskens
Ik zou me eigenlijk volledig op m'n studie moeten richten. In plaats daarvan schrijf ik hier af en toe iets en ga ik zoveel mogelijk festivals/concerten af. Ik ben klein dus je vindt mij meestal op het balkon. Favoriete bands zijn De Staat, Green Day en Biffy f*cking Clyro.