Advertisement

Poppodia in veiligheidsregio’s gesloten tot 1 september

Photo: RIVM

Diverse veiligheidsregio’s hebben besloten dat ook de poppodia tot 1 september gesloten blijven. Oorspronkelijk waren die slechts tot 20 mei dicht.

Vorige week werd de knoop doorgehakt om een streep te zetten door de festivalzomer. Alle festivals tot 1 september werden verboden. Deze maatregel gold echter nog niet voor de poppodia. Die zouden daarmee in theorie 20 mei weer opengaan. Daardoor bleef er onduidelijkheid bestaan over het doorgaan van concerten.

Het Veiligheidsberaad, waar de veiligheidsregio’s samenkomen, heeft nu een ‘modelnoodverordening‘ opgesteld. Daarin staat dat ‘popconcerten en andere muziekvoorstellingen’, onder evenementen vallen. Daarmee blijven ook de poppodia tot 1 september gesloten.

Verschillende regio’s, waaronder Utrecht, Midden- en West-Brabant en Amsterdam- Amstelland hebben dit in de publicaties overgenomen. Daarbij blijft wel een mogelijkheid tot versoepeling van de maatregelen bestaan. Daardoor kunnen sommige evenementen eventueel een vrijstelling krijgen. Hierbij valt te denken aan voorstellingen die op een veilige manier plaats kunnen vinden.

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.