Electric Castle 2020 toch afgelast

761
Electric Castle
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

Ook het Roemeense Electric Castle moet er toch echt aan geloven. Het festival is afgelast in verband met het coronavirus. De achtste editie is verplaatst naar 2021.

Lange tijd leek het erop dat Electric Castle in 2020 gewoon door zou gaan. Toch heeft de organisatie van het festival besloten de stekker eruit te trekken. De veiligheid van de bezoekers kan niet worden gegarandeerd. De Roemeense overheid heeft zelf nog geen duidelijke informatie verstrekt over grote evenementen. Wel komt er naar verwachting binnenkort een verbod op evenementen met meer dan 1000 personen tot 1 september. Hierdoor heeft de organisatie met pijn in het hart besloten om het festival te verplaatsen naar volgend jaar.

De achtste editie van Electric Castle is verplaatst naar 14-18 juli 2021. Tickets blijven geldig voor de nieuwe editie. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk acts van de huidige line-up mee te nemen naar volgend jaar. Check hieronder het volledige bericht van de organisatie.

For each of the last 7 years we’ve built this alternate world where you can be yourself, carefree and safe. The energy…

Geplaatst door Electric Castle op Dinsdag 2 juni 2020

Electric Castle

Foto: Electric Castle 2017

Elk jaar wordt het prachtige Bonțida Bánffy Castle in Bonțida, een dorp in Oost-Roemenië, weer omgetoverd tot de sprookjesachtige locatie van Electric Castle. De muzikale line-up bestaat meestal uit een combi van elektronische muziek, harde gitaren, indie en popmuziek. In 2020 zouden onder andere Twenty One Pilots, Foals, The Neighbourhood, The Chemical Brothers op het podium staan. Deze editie is helaas afgelast door de veiligheidsrisico’s van het coronavirus.

  • Datum: 14-18 juli 2021
  • Locatie: Bonțida, Roemenië
  • Tickets: tickets van 2020 blijven geldig voor 2021
  • Voor meer informatie kun je terecht op de website van het festival.

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.