Geruchtenoverzicht: welke acts van 2020 keren terug op Graspop 2021?

Graspop 2018
Foto: Samuel van der Lee / Festileaks

Voorpret voor volgend jaar kan niet vroeg genoeg beginnen. Hoe komen we anders de festivalloze zomer door? Ook de 25e verjaardag van Graspop is uitgesteld naar 2021. De organisatie gaf al aan zoveel mogelijk bands van 2020 over te zetten naar 2021. Welk gitaargeweld raast volgend jaar weer door Dessel?

Judas Priest

Judas Priest

Judas Priest liet op Facebook al weten een deel van de tour van 2020 te verplaatsen naar 2021. Dit betreft onder meer losse shows in Duitsland, Zwitserland en Budapest. Ook schuiven de mannen enkele festivalshows op. Zo staat Judas Priest volgend jaar weer op Rock The Castle in Italië. Ook haalt de band volgend jaar op 17 juni het geplande optreden op Copenhell in, dat in hetzelfde weekend als Graspop plaatsvindt. Tot nu toe is er nog geen Belgische show aangekondigd en lijkt de rest van datzelfde weekend nog leeg. Maken de mannen een pitstop in Dessel?

Faith No More

Faith No More
Photo: Jimmy Hubbard

Ook Faith No More schuift de tour een jaar op. In Europa staan tot nu toe shows gepland in onder meer Engeland, Duitsland en Nederland, waarbij een optreden in België tot nu toe ontbreekt. Ook zit er opvallend genoeg een gat in het tourschema tijdens het weekend van Graspop 2021. De band stond deze zomer als headliner geprogrammeerd. Kunnen we ze volgend jaar weer bewonderen op het Belgische hoofdpodium?

Deep Purple

Deep Purple

De mannen van Deep Purple hebben volgend jaar een drukke festivalzomer. Op de planning staan aardig wat Europese festivals in onder meer Duitsland, Oostenrijk en Noorwegen. Net als bij Faith No More ontbreekt tot nu toe een stop in België. Ook zit in dit drukke tourschema een groot gat in juni, waar een bezoek aan Graspop 2021 ruimschoots in past. Wellicht komen de heren volgend jaar weer met hun gitaren buurten op de weide in Dessel.

Korn

Korn
Photo: Dean Karr

Korn heeft al enkele festivaloptredens in 2021 bekendgemaakt, zoals Nova Rock in Oostenrijk en I-Days in Italië. Bij beide festivals stond de band op het affiche van 2020. Daarnaast staan er ook losse shows in Amsterdam en Berlijn op de agenda. Op woensdag 16 juni spelen de mannen in Zweden. Dit is bovendien de laatste tourdatum die ze tot nu toe aangekondigd hebben. Wordt het rijtje binnenkort aangevuld met een weekendje Graspop?

3 Doors Down

De Europese tour van 3 Doors Down, die in juni zou plaatsvinden, wordt uitgesteld. Dit kondigde de band aan op Facebook. Het bezoek aan Graspop viel onder deze tour. De mannen gaven aan te werken aan het verzetten van de shows. Tot nu toe zijn er nog geen nieuwe data bekendgemaakt voor deze optredens. Of de band volgend jaar weer van de partij is in België hopen we zo snel mogelijk te weten.

Heaven Shall Burn

In 2021 staan al enkele festivals gepland voor Heaven Shall Burn. De eerstvolgende is Full Force Festival in Duitsland, waar de band in 2020 ook zou spelen. Dit festival vindt na het Graspop-weekend plaats, op 25 juni. Dit betekent dat een bezoek aan België tot nu toe ruimschoots in de agenda past.

System Of A Down

Hoewel SOAD niet op de poster van Graspop 2020 stond, maken de mannen toch kans volgend jaar in Dessel te staan. De band maakte onlangs hun eerste festivaloptredens van 2021 bekend. Volgende zomer staat de groep onder meer op Nova Rock, Rock im Park en Rock am Ring. Dit festival vindt vlak voor Graspop plaats. Door het nieuwe tourschema van de mannen is de kans dat ze terugkeren naar Rock Werchter kleiner geworden. Brengt de band in 2021 alsnog een bezoek aan België?

Volbeat

Volbeat
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Ook Volbeat stond niet op het affiche van Graspop 2020, maar maakt wellicht kans om op dat van 2021 te schitteren. Ook deze band kondigde voor volgend jaar optredens op Nova Rock, Rock am Ring en Rock im Park aan. Voor Volbeat zijn dit de eerste festivalshows in 2021. Aangezien de mannen rond Graspop in de buurt zijn, is er een kans dat ze langskomen in Dessel.

Graspop 2021

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden dit jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Tickets blijven geldig voor de nieuwe data: de 25ste editie van Graspop staat nu gepland voor 16 t/m 19 juni 2022.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen