Judas Priest verplaatst tour, ruimte voor Graspop 2021

420
Judas Priest

Judas Priest verplaatst een deel van de 2020 tournee naar 2021. Nog niet alle datums zijn opnieuw gepland en er is nog ruimte voor een optreden op Graspop.

Judas Priest zou dit jaar het 50 jarig bestaan van de band vieren met shows op onder meer Graspop, Copenhell en Wacken Open Air. Vanwege het coronavirus kunnen deze optredens niet doorgaan.

De band is op dit moment bezig met het herprogrammeren van de optredens. Zo bevestigt de band zich al voor een nieuw optreden op Copenhell, op 17 juni 2021. Een Belgische datum staat voorlopig nog niet op het programma. De andere dagen van het Copenhell en Graspop-weekend heeft de band nog geen optredens. Er lijkt daarmee ruimte te zijn om ook de show in Dessel in 2021 in te halen.

Judas Priest

Judas Priest werd in 1969 opgericht en is een zeer gewaardeerde band in de hardrock- en metalwereld. De Britten brachten in hun lange bestaan 18 studioalbums uit waarvan British SteelPainkiller en Screaming for Vengeance als klassiekers binnen het genre worden gezien. In 2018 bracht de groep hun laatste langspeler Firepower uit. Judas Priest speelde in het verleden op Hellfest, Download, Rock Am Ring en Lokerse Feesten.

Graspop 2021

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden dit jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Tickets blijven geldig voor de nieuwe data: de 25ste editie van Graspop staat nu gepland voor 16 t/m 19 juni 2022.

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?