Judas Priest verplaatst tour, ruimte voor Graspop 2021

346
Judas Priest

Judas Priest verplaatst een deel van de 2020 tournee naar 2021. Nog niet alle datums zijn opnieuw gepland en er is nog ruimte voor een optreden op Graspop.

Judas Priest zou dit jaar het 50 jarig bestaan van de band vieren met shows op onder meer Graspop, Copenhell en Wacken Open Air. Vanwege het coronavirus kunnen deze optredens niet doorgaan.

De band is op dit moment bezig met het herprogrammeren van de optredens. Zo bevestigt de band zich al voor een nieuw optreden op Copenhell, op 17 juni 2021. Een Belgische datum staat voorlopig nog niet op het programma. De andere dagen van het Copenhell en Graspop-weekend heeft de band nog geen optredens. Er lijkt daarmee ruimte te zijn om ook de show in Dessel in 2021 in te halen.

Judas Priest

Judas Priest werd in 1969 opgericht en is een zeer gewaardeerde band in de hardrock- en metalwereld. De Britten brachten in hun lange bestaan 18 studioalbums uit waarvan British SteelPainkiller en Screaming for Vengeance als klassiekers binnen het genre worden gezien. In 2018 bracht de groep hun laatste langspeler Firepower uit. Judas Priest speelde in het verleden op Hellfest, Download, Rock Am Ring en Lokerse Feesten.

Graspop 2021

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. Het Belgische festival vindt nu in 2021 voor de 25e keer plaats. Onder andere Iron MaidenAerosmithJudas Priest en Faith No More prijkten in 2020 bovenaan de poster. De organisatie probeert zo veel mogelijk acts mee te nemen naar 2021. Zo keren onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest terug op het affiche van Graspop 2021.

Graspop weet elk jaar weer haar affiche te vullen met de grootste en meest relevante hardrock-/metalbands. Denk jij te weten wie er komende editie nog meer op de Belgische planken staan? Speculeer dan mee op ons forum!

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 17-20 juni 2021
  • Tickets: Tickets voor 2020 zijn ook in 2021 geldig; Ticketverkoop start op 26 oktober
  • Voor meer informatie check je de website van Graspop