Faith No More verplaatst shows, ruimte voor Rock Werchter 2021

1175
Faith No More
Photo: Dustin Rabin

Faith No More heeft de nieuwe data voor de afgelaste shows bekendgemaakt. De meeste shows worden in 2021 op bijna dezelfde data gehouden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor festivals als Rock Werchter 2021 en Graspop 2021.

Faith No More, System of a Down en Korn hadden in 2020 twee speciale shows gepland in Los Angeles’ Banc of California Stadium. Door het coronavirus zijn deze afgelast en verplaatst naar 2021. De shows, die gehouden zouden worden op 22 en 23 mei 2020, zijn verplaatst naar 21 en 22 mei 2021. Niet alleen deze speciale shows met System of a Down en Korn zijn verplaatst naar vrijwel identieke data: de gehele Europese tour van het vijftal is praktisch een heel jaar opgeschoven.

Dit biedt veel kansen voor onder andere Rock Werchter en Graspop 2021. De band zou op deze festivals spelen in 2020 met zelfs een headlinerspot op Graspop. Komt er volgend jaar een inhaalslag?

Europe and the UK… Apologies to all who have bought tickets and have been kept waiting, but there is so much…

Posted by Faith No More on Tuesday, May 26, 2020

Faith No More

Faith No More
Photo: Jimmy Hubbard

Faith No More is een Amerikaanse band die in 1982 werd opgericht. Het vijftal combineert progressieve rock met funkmetal en hiphop, wat zeker in die tijd zeer vernieuwend was. Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 wordt als hun sterkste periode gezien, met hits als ‘Epic’ en ‘Easy’.

In 2015 betraden de ervaren rockers voor het laatst Europese festivals. Toen stonden ze onder meer op Pinkpop, Hellfest, Graspop en Rock Werchter. Op het laatstgenoemde waren ze de vervanger van Foo Fighters, omdat Dave Grohl zijn been brak tijdens een show in Zweden. Dit was ook het jaar dat ze voor het eerst sinds 18 jaar een nieuw album uitbrachten, Sol Invictus. Zou er voor de tour in 2021 opnieuw een album uitkomen?

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Rock Werchter 2022

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken