System Of A Down onthult maandag Europese tour 2021

4179

Goed nieuws voor fans van System Of A Down. Maandag komt de hardrockband met informatie over hun Europese tour in 2021. Halen de heren hun optredens op onder meer Rock Werchter en Rock am Ring / Rock im Park in?

Net als de rest van de artiestenwereld zag ook System Of A Down door het coronavirus zijn tournee in de soep lopen. Gelukkig komen de heren in 2021 alsnog naar Europa. Na flink wat puzzelen lijkt het tourschema van de band klaar: maandag (8 juni) publiceert System Of A Down meer informatie over zijn Europese tournee in 2021.

Met zo’n aankondiging rijst direct de vraag: Hoe zit het met de festivals? SOAD prijkte dit jaar op menig festivalposter. Zo zou de band onder meer Rock WerchterRock am Ring / Rock im Park en Nova Rock aandoen. Gaan de heren hun festivaloptredens inhalen? Hopelijk weten we morgen meer.

System Of A Down

SOAD

System Of A Down, vaak afgekort tot SOAD of System, is een vierkoppige Armeens-Amerikaanse rockband gevormd in 1994 in Glendale, Californië. De band behaalde commercieel succes met de release van vijf studioalbums, waarvan er drie debuteerden op nummer één van de Amerikaanse Billboard 200: Toxicity, Mezmerize en Hypnotize. De laatstgenoemde dateert alweer uit 2005.

De groep staat vooral bekend om zijn opzwepende muziekstijl en indrukwekkende liveoptredens. In 2017 werden voor het laatst Europese festivals aangedaan, waaronder Pinkpop en Rock Werchter. System Of A Down zou in 2020 weer een uitgebreide tour tegemoet gaan met optredens in de Ziggo Dome en op festivals als Rock am Ring / Rock in Park, Resurrection Fest en Nova Rock. Het coronavirus zette echter een streep door de tournee. Voor 2021 staan de heren op de affiches van onder meer Download UK, Rock Am Ring en Nova Rock.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.