Geruchtenoverzicht: wie zien we volgend jaar weer terug op Pinkpop 2021?

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Toen de overheid officieel een streep trok over deze zomer, brak ons festivalhart in duizenden stukjes. Hoog tijd om alles weer aan elkaar te lijmen en eens een kijkje te nemen naar het festivalseizoen van 2021. Over de komst van onder meer Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots is er geen twijfel meer mogelijk. Welke artiesten volgen het voorbeeld van de Amerikanen en komen volgend jaar weer terug naar Pinkpop?

Guns N’ Roses

GNR

De band rondom Axl Rose kreeg de eer om het Limburgse festival af te sluiten. Of ze volgend jaar terugkeren is nog niet helemaal zeker. Wel verwacht het Italiaanse Firenze Rocks de band volgend jaar weer terug te zien. Het is nu alleen maar wachten op een officiële aankondiging. Omdat het Italiaanse festival een paar dagen voor Pinkpop start, kan het zomaar eens gebeuren dat we Guns N’ Roses terug zien in Landgraaf.

Post Malone

Posty

Post Malone, de iets wat opvallende boeking, zou deze zomer de headliner voor zaterdag zijn geweest. Of we Posty volgend jaar terug op de festivalweides kunnen spotten is nog een groot vraagteken. Vooralsnog is er geen nieuwe data bekendgemaakt. Het is dus nog even afwachten of de Amerikaanse rapper terugkeert voor Pinkpop 2021.

System of a Down

System of a Down gaat volgend jaar op tournee langs onder andere Rock Am Ring. De tournee gaat er wel een stukje anders uitzien dan voor 2020 gepland was. Zo is er geen vervangende datum voor het optreden in de Ziggo Dome. Wel bevestigde de band in juni 2021 festivals aan te doen. Dat biedt mogelijk kansen voor Pinkpop.

Crowded House

Crowded House

Als we de agenda van Crowded House erbij nemen, gaan de heren een drukke maand juni tegemoet. Tussen al de UK shows, is er toch nog een klein gaatje voor een stop op Pinkpop. Van 9 tot en met 16 juni is Crowded House in het Verenigd Koninkrijk. Op 22 en 23 juni is de groep in Duitsland te zien. Zo hebben ze het hele Pinkpop weekend niks op de agenda staan en kunnen ze er altijd een biertje komen drinken.

5 Seconds of Summer

Ook de heren van 5 Seconds of Summer kunnen we misschien wel weer terug op het affiche verwachten. Op de website van de band is te zien dat de heren, een kleine maand voor Pinkpop, de Europese zalen één voor één afgaan. Op dit moment is er nog geen Nederlandse datum bekend. Hierdoor kan het wel eens dat we de band volgende zomer weer terug kunnen zien op de line-up van Pinkpop 2021.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen