Vanaf juli 2020 weer concerten in België

5070
FESTEN #1 Amsterdam
Photo credit: Constance VR / Festileaks

De Belgische overheid staat evenementen met maximaal 200 toeschouwers vanaf 1 juli weer toe. Concerten behoren daardoor ook weer tot de mogelijkheden.

Bezoekers van evenementen krijgen het advies mondkapjes te dragen wanneer zij een concert bezoeken. Ook moeten bezoekers zitten tijdens concerten, meldt de VRT. Vanaf 8 juni zijn culturele activiteiten zonder publiek, zoals repetities, al mogelijk.

Tegenover Studio Brussel geven concertzalen AB en Trix aan zich te richten op september. Op dit moment is AB bezet door studenten die tentamens afleggen. Wel is het poppodium volop bezig met een artistiek programma, geeft Jens van den Wyngaert van AB aan. Trix richt zich eerst op jongeren met workshops en repetitieruimtes. Mike Harsdorf van Trix legt uit daarna snel aan de slag te kunnen met optredens, want het circulatieplan van het poppodium is al af.

De optredens in onder andere AB en Trix worden de eerste shows in België sinds maart. Op 11 maart werd bekend dat grote optredens niet door gingen. Een dag later sloten ook kleine Belgische poppodia de deuren.

Nadat ook de Belgische festivalzomer werd geannuleerd, werden gelukkig ook vervangende evenementen georganiseerd. Zo is er deze zomer een heus Drive-In Festival.

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.

Stijn van Orsouw
Als samensteller ben ik op de achtergrond aan het knallen voor de nieuwsredactie. Een jaar zonder festivals is een jaar niet geleefd!