Vanaf juli 2020 weer concerten in België

FESTEN #1 Amsterdam
Photo credit: Constance VR / Festileaks

De Belgische overheid staat evenementen met maximaal 200 toeschouwers vanaf 1 juli weer toe. Concerten behoren daardoor ook weer tot de mogelijkheden.

Bezoekers van evenementen krijgen het advies mondkapjes te dragen wanneer zij een concert bezoeken. Ook moeten bezoekers zitten tijdens concerten, meldt de VRT. Vanaf 8 juni zijn culturele activiteiten zonder publiek, zoals repetities, al mogelijk.

Tegenover Studio Brussel geven concertzalen AB en Trix aan zich te richten op september. Op dit moment is AB bezet door studenten die tentamens afleggen. Wel is het poppodium volop bezig met een artistiek programma, geeft Jens van den Wyngaert van AB aan. Trix richt zich eerst op jongeren met workshops en repetitieruimtes. Mike Harsdorf van Trix legt uit daarna snel aan de slag te kunnen met optredens, want het circulatieplan van het poppodium is al af.

De optredens in onder andere AB en Trix worden de eerste shows in België sinds maart. Op 11 maart werd bekend dat grote optredens niet door gingen. Een dag later sloten ook kleine Belgische poppodia de deuren.

Nadat ook de Belgische festivalzomer werd geannuleerd, werden gelukkig ook vervangende evenementen georganiseerd. Zo is er deze zomer een heus Drive-In Festival.