Festileagues: Deze teams grunten het best voor Jera on Air

33
Foto: Yvon van Horck

De strijd in Festileagues wordt heviger en heviger en dus worden de opdrachten ook wat heftiger. Afgelopen weken konden de teams punten binnenslepen door zo goed mogelijk te grunten voor Jera On Air.

De doe-opdrachten voor Pinkpop, Manana Manana en Best Kept Secret zorgden er al voor dat het kaf van het koren gescheiden werd. Ook bij Jera On Air wordt er alles aan gedaan om de felbegeerde hoofdprijs binnen te slepen: een festivalzomer met 18 festivals. Die festivalzomer kan ook zomaar voor jou weggelegd zijn. Schrijf je in voor Festileagues en ga de strijd aan met de andere teams.

In de Jera On Air opdracht onderzochten we welk team zich de beste grunter(s) van Festileagues mag noemen. Van gruntende baby’s tot covers van Celine Dion en Taylor Swift. Er werd alles aan gedaan om indruk te maken op de jury. Zij kwamen na lang overleg tot de volgende uitslag.

Alle top tien-inzendingen worden zichtbaar op de Festileagues Wall of Fame.

10. DuaSwift: Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together (2 punten)
9. De Druifjes: The Champs – Tequila (4 punten)
8. Z.M.B.: Elvis Presley – Can’t Help Falling In Love (6 punten)
7. The F*cking C*nts: Jong geleerd is oud gedaan (8 punten)
6. De Stokertjes: ABBA – Dancing Queen (10 punten)
5. Team Impala: Pharrell Williams (15 punten)
4. YJJDR2020: The Offspring – You’re Gonna Go Far Kid (21 punten)

3. Team Huissen: Celine Dion – My Heart Will Go On (29 punten)

De uitvoering van My Heart Will Go On door Team Huissen is zoals het nummer misschien wel bedoeld is. Met een stukje prachtig trompetspel laat het duo zich al van de gevoelige kant zien. Het is pas wanneer het grunten begint dat je echt een kijkje in de ziel van Team Huissen krijgt. De jury beloont de uitvoering met 29 extra punten.

2. Bestkeptsecret: A Day To Remember – I’m made of Wax, Larry, What are you made of? (38 punten)

Harde gitaren en grunten zit in het DNA van Bestkeptsecret. Volledig ‘coronaproof’ gaat de vriendengroep de strijd aan met A Day To Remember. Daarmee is dit een van de hardste inzendingen voor deze opdracht. Gelukkig zijn de mannen ook niet vies van een harmonietje her en der. Daardoor gaat het team aan de haal met 38 welverdiende bonuspunten!

1. Vaders en dochters rocken: Frans Bauer – Skippybal (50 punten)

Dat Frans Bauer niet vies is van een beetje metal was bekend. Toch zal ook hij opkijken van deze uitvoering. Vaders en Dochters Rocken breken de tent vakkundig af met Skippybal. Dat er dan ook nog een stukje echte zang en een uithaal in zit maakt de inzending compleet. Volgens de jury heeft Vaders en Dochters Rocken goud in handen. Dat wordt beloont met 50 bonuspunten!

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.