Bier brouwen bij Festileagues: De winnaars van de Vestrock-opdracht

Vrijwilligers-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

We naderen het eind van Festileagues. Binnenkort weten we welk team er met de kaarten voor 18 (!) festivals vandoor gaat. De strijd verloopt zo hevig dat de ranglijst van twee weken geleden er nu alweer compleet anders uitziet. Met de laatste doe-opdrachten worden er nog op de valreep bonuspunten binnengesleept. Vandaag presenteert de jury uit 32 inzendingen de winnaars van de Vestrock-opdracht: maak je eigen biermerk!

Op Vestrock kan je genieten van Vestrock Blond, het eigen gebrouwen bier van het festival. Hierdoor geïnspireerd, droegen wij de teams op hun eigen biertje te ontwerpen. Voordat je te stevig aan je eigen weekendbiertjes gaat zitten, een kleine herinnering: op maandag 17 augustus verloopt de deadline voor de opdrachten van Central Park, Dauwpop, Welcome To The Village, Pohoda en Sziget. Er kan nog van alles gebeuren in de tussenstand!

Opdracht: ‘Doe-opdracht: ontwerp je eigen biermerk’

#10 – Team ‘TeamHuissen’ (2 punten)
#9 – Team ‘Team Linde Met Een E’ (4 punten)
#8 – Team ‘Ultrafoxy’ (6 punten)
#7 – Team ‘Teveel van het goede’ (8 punten)
#6 – Team ‘Eén pipo en drie rowans’ (10 punten)
#5 – Team ‘The F*cking C*nts’ (15 punten)
#4 – Team ‘Gurlznight For The Win’ (21 punten)

#3 – Team ‘Schouten’ (29 punten)

Dit team viel al flink in de prijzen bij onder meer de Zwarte Cross-opdrachten en besloot ook bij Vestrock even een duit in het zakje te doen. Brouwerij Schouten fabriceert uitsluitend speciaalbiertjes met bijzondere smaken, die overigens niet zouden misstaan in een ijssalon. Wat dacht je van chocolate-violets of cheesecake-strawberry? Ook hebben ze een mooi logo gemaakt voor hun bourgondische brouwerij. Zo slaan ze 29 punten achterover.

Festileagues Vestrock bier Schouten
Festileagues Vestrock Bier Schouten

#2 – Team ’Bestkeptsecret’ (38 punten)

Onze Belgische vrienden van Bestkeptsecret ontwierpen bier voor hun zelfbedachte AM2PM-festival, waar je dag- en nachttickets voor kunt kopen. Daarom hebben ze twee bieren gemaakt ter ere van licht en duisternis: Apollo en Hades. Apollo is blond en verfrissend, met een toets van koriander en sinaasappelschil. Hades is een donkere tripel met een rijke en krachtige smaak van chocolade en gebrande mout. ”In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier. Godzijd(r)ank!” Met deze geweldige bieren en fantastische woordgrap tikt dit team 38 punten weg.

#1 – Team ‘De Stokertjes’ (50 punten)

Ook De Stokertjes zijn er altijd als de kippen bij als er bonuspunten verdiend kunnen worden. Na liedjes schrijven ontwikkelen ze nu een andere vaardigheid: bier brouwen. Ze creëerden maar liefst vijf biertjes met fantastische namen: Waagwals Wit, Voor Ieder Wat Wils-Pils, Porno Blond, Hippe Hipster IPA en Stoere Stout. Ook lieten ze de jury het brouwproces van Waaghals Wit zien. De reclamefoto’s in de brochure en de labels doen zeker niet onder voor die van bieren die al op de markt zijn. Bekijk deze hier. Wanneer staan ze in de supermarkt? Voor jullie een flinke teug met 50 punten!