Petitie tegen verplaatsing Parkpop liefst 2.500 keer ondertekend

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat Parkpop in 2021 plaatsvindt op het Malieveld en niet meer in het Zuiderpark van Den Haag. Weerstand van de fans uitte zich in een petitie om dit tegen te gaan. Deze petitie is inmiddels al door 2.500 mensen ondertekend en dit aantal zal waarschijnlijk nog verder stijgen.

Festivaldirecteur Guus Dutrieux liet eerder dit jaar weten Parkpop 2021 te verplaatsen naar het Malieveld in Den Haag. “Iedereen kent het Malieveld. Het ligt centraal en is goed bereikbaar. Dus Parkpop verhuist naar het Malieveld”, vertelde hij aan Omroep West. De afgelopen veertig edities van het festival werden gehouden in het Zuiderpark in Den Haag. De beslissing om afscheid te nemen van het geliefde Zuiderpark is niet in goede aarde gevallen bij de vaste bezoekers. Dit blijkt temeer uit de petitie ‘Parkpop hoort echt in het Zuiderpark‘. Met deze raadpleging verleiden de initiatiefnemers de gemeente en organisatie ertoe om het besluit van de verplaatsing te herzien.

In de petitie wordt onder andere aangekaart dat de oppervlakte van het Malieveld 5.3 hectare is en een capaciteit van 75.000 mensen heeft. Er wordt gesteld: “Bezoekersaantallen van Parkpop variëren tussen 200.000 en 500.000 personen en deze aantallen kunnen NIET op het Malieveld.” Eerdere edities met grote artiesten, zoals Skunk Anansie in 2018 of De Jeugd van Tegenwoordig in 2019, zorgden vaak voor een volle weide.

Parkpop

Parkpop is het grootste gratis festival van Nederland. De veertigste editie vindt komend jaar plaats op het Malieveld in Den Haag. Normaal begint het festival op de laatste zondag van juni, maar dit jaar is dat 13 juni. De afgelopen jaren traden onder andere Ronnie Flex, De Jeugd van Tegenwoordig en Jett Rebel op.

De avond van tevoren is er vaak Parkpop Saturday Night, een avond met veel grotere artiesten waarvoor je wél een kaartje moet kopen. Voor de jubileumeditie in 2021 is daar nog niks over bekend, net als over het programma van Parkpop zelf. Voor meer informatie kun je op de website van het festival terecht.