Download UK 2021 afgelast, headliners en data voor 2022 bekend

646
Photo credit: Matt Eachus
Photo: Matt Eachus

Slecht nieuws vanuit Download UK: het festival kan ook dit jaar niet plaatsvinden door de coronapandemie. Wel zijn de data voor 2022 aangekondigd. Daarnaast zijn met Kiss, Iron Maiden en Biffy Clyro de headliners voor volgend jaar al rond.

Ook de festivalzomer van 2021 leidt onder het coronavirus. Vandaag kwam Download UK met een statement naar buiten dat het festival ook dit jaar niet door kan gaan. Eerder werd al bekend dat Graspop, Hellfest en Glastonbury geannuleerd zijn vanwege de pandemie. Download UK deelt vaak artiesten met Graspop en Hellfest. Nadat laatstgenoemden het slechte nieuws brachten, werd de situatie voor het Britse festival dus al steeds onzekerder.

Wel kunnen fans alvast vooruitkijken naar volgend jaar. In 2022 vindt het festival plaats van 10 tot en met 12 juni. De ticketverkoop start 15 maart. Ticketkopers kunnen er voor kiezen om hun geld terug te vragen. Ook is het mogelijk om het ticket om te zetten naar een ticket voor de editie van 2022. Kiss, Iron Maiden en Biffy Clyro sluiten volgend jaar de mainstage af. De geplande headliners blijven dus grotendeels intact; alleen System of a Down is vervangen door Iron Maiden.

Het festival zegt nooit de hoop te zijn verloren dat het festival dit jaar door zou gaan in juni. Er is achter de schermen hard gewerkt om dit te verwezenlijken. Helaas is er vandaag bekend geworden dat het toch niet mogelijk is. Lees hieronder het hele statement van Download UK.

Download UK 2022

Download UK is een driedaags muziekfestival. De belangrijkste genres die vertegenwoordigd worden zijn metal en rock. Onder het toeziend oog van de Download Dog vinden er dus ook de nodige moshpits plaats. In 2020 en 2021 heeft het festival wegens de coronacrisis niet kunnen plaatsvinden. Voor 2022 staan tot nu toe Kiss, Iron Maiden en Biffy Clyro op het affiche.

  • Locatie: Donington Park, Engeland
  • Datum: 10 t/m 12 juni 2022
  • Tickets: te koop vanaf vrijdag 15 maart.
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.
Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)