Graspop 2021 trekt er de stekker uit

Graspop 2018 - Volbeat
Photo: Graspop Press

Slecht nieuws voor Graspop 2021. Het Belgische festival is voor de tweede keer afgelast. Door de onzekerheid rondom het coronavirus beslist de organisatie om het festival niet te laten doorgaan.

Ook de zomer van 2021 leidt onder de gevolgen van de coronapandemie. Zo gaat nu ook Graspop 2021 niet door. “De veiligheid van onze bezoekers, crew en artiesten stellen we steeds voorop”, klinkt het bij de organisatie. Wel krijgt het festival meteen een nieuwe datum: 16 tot en met 19 juni 2022. Daarnaast blijven gekochte tickets geldig voor de volgende editie.

De organisatie blijft niet met de pakken zitten. Ze willen iedereen deze zomer toch nog laten genieten van Graspop Metal Meeting: “We hopen nog steeds dat we jullie deze zomer kunnen laten genieten van de GMM-sfeer. Meer details volgen naarmate het jaar vordert en zodra we meer duidelijkheid hebben over de vorm van dit concept.” Zo hebben de metalfans toch nog iets om naar uit te kijken. In de tussentijd kunnen zij druk mee discussiëren over dit nieuws via het Graspop-topic op ons forum.

Eerder werd al bekend dat de tournee van headliner Aerosmith uitgesteld wordt naar 2022, waardoor er al wat vraagtekens kwamen te staan achter de 25ste editie van Graspop. Zo is het Belgische metalfestival niet het enige dat deze zomer niet doorgaat. Ook onder meer Glastonbury, Coachella en Into The Grave worden verplaatst naar de zomer van 2022.

Graspop 2021

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden dit jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Tickets blijven geldig voor de nieuwe data: de 25ste editie van Graspop staat nu gepland voor 16 t/m 19 juni 2022.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Kopen