Landgraaf werkt aan kleinschalig alternatief voor Pinkpop

Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

Nu Pinkpop dit jaar weer niet doorgaat omwille van de aanhoudende coronacrisis, werkt gemeente Landgraaf aan een alternatief evenement. Wat dit precies inhoudt, is nog niet bekend.

Wethouder Freed Janssen zei in radioprogramma L1 Vandaag dat er wordt gekeken naar een laagdrempelig evenement met veel lokale inbreng. “We zijn in overleg met een organisatie die iets wil organiseren. Zie het als een cadeautje voor de samenleving die verlangt naar meer vrijheid, naar evenementen en vermaak”, aldus wethouder Freed Janssen. Meer wil Janssen niet prijsgeven. “Het ziet er goed uit, maar de knoop is nog niet definitief doorgehakt.” Wel hoopt de wethouder dat alles eind april rond is.

We mogen ook nog niet te vroeg juichen. Zo is de organisatie van Pinkpop nog volop het programma aan het samenstellen. Daarnaast zijn de vergunningen nog niet rond en moet ook de Veiligheidsregio er zich nog over buigen. Als alles rond is “dan zullen we dat van de daken schreeuwen.”

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen