Guns N’ Roses keert niet terug op Pinkpop 2021

1188
GNR

Guns N’ Roses keren niet terug op het affiche van Pinkpop 2021. De organisatie van het Limburgse festival maakt dat bekend in een persbericht. De band had in 2020 het festival af moeten sluiten.

Guns N’ Roses strijkt volgend jaar dus niet alsnog in Landgraaf neer. Op de afgelaste 51ste editie van Pinkpop stond de Amerikaanse band op het affiche. Waarom de band niet terugkeert, is niet duidelijk. Wel weten we dat de heren aan de slag zijn met nieuwe muziek.

De eer om het festival af te sluiten gaat nu naar Pearl Jam. Vanochtend kondigde het festival de komst aan van de grungeband. Daarnaast zijn er nog genoeg artiesten die volgend jaar wel hun optreden komen inhalen. Zo werden eerder al onder meer Red Hot Chili Peppers, Deftones en Kensington herbevestigd door Pinkpop.

Guns N’ Roses

Guns N' Roses

Het Amerikaanse Guns N’ Roses ontstond in 1985 – zowel in naam als in formatie – uit de combinatie van twee bands, namelijk L.A. Guns en Hollywood Rose. Na eerst een EP in eigen beheer te hebben uitgebracht, verwerven ze in 1987 wereldwijde bekendheid met het debuutalbum Appetite For Destruction. De grootste hits als ‘Knockin’ on Heaven’s Door’ (Bob Dylan cover) en ‘November Rain’ volgen echter pas na het verschijnen van Use Your Illusion I en II (1991). Inmiddels kunnen we uitkijken naar een nieuw album: de eerste sinds Chinese Democracy (2008).

De hardrockgroep gaf in de afgelopen 35 jaar, negen keer eerder een optreden in Nederland. Echter nog nooit eerder op een festivalpodium. Door het coronavirus blijft dat voorlopig ook zo. Het optreden op Pinkpop 2020 ging vanwege het virus niet door.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Muziekfanaat in hart en nieren. Zou het liefst carnaval met hardrock combineren. Wanneer ik niet aan het feesten ben, doe ik verwoede pogingen mensen ervan te overtuigen dat Foo Fighters de beste band ooit is.