Advertisement

Muse op festivals in 2022

Muse
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Muse staat op festivals in 2022. De Britse rockband reist af naar het Duitse festival Nova Rock 2022. In 2021 maakte het festival Muse ook al bekend. Of ook shows in de Benelux volgen is nog niet duidelijk.

De organisatie van Nova Rock 2022 heeft haar eerste namen bekend gemaakt. Naast Muse is ook onder andere Foo Fighters bekendgemaakt. Het was al even duidelijk dat Foo Fighters in 2022 weer op Europese festivals zouden staan. Voor Muse is dit de eerste datum in 2022. Ze halen hun door de coronacrisis gecancelde optreden van 2021 in. De band uit Teignmouth sluit donderdag 9 juni 2022 de eerste dag van het festival af. Daardoor is Muse een paar weken later een optie voor Pinkpop 2022. Naast Pearl Jam zijn daar nog twee headlinerspots open. In 2019 stond Muse al op Rock Werchter, het Goffertpark in Nijmegen en in de Ziggo Dome.

Er is nog meer goed nieuws voor de fans van Muse. Naast de eerste datum in 2022 maakte Muse deze week ook bekend dat het nieuwe album zo goed als klaar is. We wisten al een tijdje dat Muse met een nieuw album bezig is. Het is nog niet bekend wanneer het album wordt uitgebracht. We kunnen in ieder geval niet wachten om Muse weer live aan het werk te zien. Jullie kozen Muse namelijk tot ‘Beste Festivalact Aller Tijden‘. We hebben ook de favoriete nummers van Muse op een rijtje gezet voor hen die minder bekend zijn met het werk van de band.

Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide de band uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop.

Inmiddels heeft de band al acht studioalbums uitgebracht, met Simulation Theory als meest recente wapenfeit. Het laatste festivaloptreden van de heren in De Lage Landen is al weer een jaar geleden; in 2019 deed Muse Rock Werchter aan. De band werkt op dit moment aan een nieuw album. Dat zou in 2022 uit moeten komen.