Nick Cave headliner op TW Classic 2022

Photo: Steve Parke

De eerste vier namen voor TW Classic 2022 zijn een feit. Nick Cave & The Bad Seeds mag zich de headliner noemen van het dagfestival, dat op zaterdag 25 juni 2022 plaatsvindt.

TW Classic dropt de eerste namen! Naast Nick Cave zijn ook Placebo, Sleaford Mods en Whispering Sons aan het affiche toegevoegd. Meer namen volgen later. De kaartverkoop voor het festival in België start op zaterdag 12 juni om 10 uur. Voor een ticket ben je 96 euro kwijt dit jaar.

Met de aankondiging van deze namen is het duidelijk dat er geen TW Classic plaatsvindt in 2021. Ook in 2020 vond het festival in Werchter geen doorgang, dankzij het coronavirus. In dit jaar zouden onder meer Paul McCartney en The Killers op de planken staan. Het was na de afgelasting al duidelijk dat Sir McCartney zijn optreden in België niet meer zou inhalen. Met de aankondiging van Nick Cave als headliner lijkt het erop dat er ook aankomend jaar geen plekje is voor de ex-Beatle.

Nick Cave & The Bad Seeds

Photo: Kerry Brown

In 1983 richt de Australische zanger en pianist Nick Cave samen met Mick Harvey en Blixa Bargeld de band Nick Cave & The Bad Seeds op. Door de jaren heen wijzigt de bezetting van de band geregeld, waarbij Nick Cave steeds als stabiele factor overblijft. Inmiddels heeft de band al 17 studioalbums uitgebracht. Het meest recente album Ghosteen uit 2019 werd lovend ontvangen door fans en critici. In 2021 zou de band te zien zijn in Nederland. Door het coronavirus gaat het optreden niet meer door. In 2022 keert Nick Cave met zijn band terug naar Europa.

TW Classic 2022

TW Classic is een eendaags festival en is voortgekomen uit Rock Werchter; het wordt dan ook op hetzelfde terrein gehouden. De ‘klassieke variant van Werchter’ heeft daarentegen maar één podium. Op het programma staan doorgaans ervaren en succesvolle artiesten, aangevuld met kleinere Belgische en Nederlandse acts. 

Eerder stonden onder meer Guns N’Roses, Bruce Springsteen, Robbie Williams en The Rolling Stones op de planken van het festival. Voor de zomer van 2020 pakte de organisatie uit met onder meer Paul McCartney en The Killers. Deze editie vond helaas geen doorgang vanwege het coronavirus.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: Zaterdag 25 juni
  • Ticktets: een kaartje kost je €96,-
  • Voor meer informatie kun je terecht op festivalwebiste.

TW Classic Logo

TW Classic 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 25 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.