Knaldrang? Check het buitenland! Deze festivals zijn de moeite waard

Photo: Tom Hancock (All Points East 2019)

Nederlandse meerdaagse festivals gaan tot 1 september niet door en eendaagse festivals mogen alleen in zeer kleine vorm. Heb jij toch teveel knaldrang dan kun je ook over grenzen kijken. Deze festivals in het buitenland gaan wel door.

Voor je afreist naar deze festivals raden we je aan om wel eerst even de covid-maatregelen te bekijken. In bijna alle landen komt dit erop neer dat je welkom bent, zolang je volledig gevaccineerd bent. Is dat niet zo, dan moet je een recente PCR-test bij je hebben elke keer dat je het festival betreedt. Hiervoor kun je wel de Nederlandse CoronaCheck app gebruiken, waar je de optie hebt om een internationale QR code te genereren. Die wordt in de Europese Unie en in het Verenigd Koninkrijk geaccepteerd.

Lokerse Feesten (Be)

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lokerse Feesten is al jaren een vaste naam in het Belgische festivalseizoen. Dit jaar gaat het festival in Lokeren ‘gewoon’ door. Het festival focust op voornamelijk Belgische acts. Zo staan onder meer Black Box Revelation, SONS en Goose op het programma. Ook staat er een Nederlandse afvaardiging op het programma. De Staat zakt af naar het Vlaamse festival! Bevalt deze line-up jou wel, dan zijn kaarten te krijgen vanaf €30,- per tafel. Lokerse Feesten 2021 duurt nog tot en met 8 augustus.

TRNSMT (UK)

Photo: RANKIN

TRNSMT is een relatief nieuw Schots festival, maar zet dit jaar ondanks alles een line-up neer om je vingers bij af te likken. Liam Gallagher, The Courteeners en The Chemical Brothers zijn de headliners, maar ook acts als Snow Patrol, Primal Scream en Sam Fender staan op het affiche. TRNSMT 2021 vindt plaats van 10 tot en met 12 september. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €73,-.

Fest Festival (Po)

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Het Poolse Fest Festival is misschien niet de eerste optie wanneer je naar een festival in het buitenland kijkt, maar wel zeer de moeite waard. Fest Festival heeft ook dit jaar een aantal grote namen met Nothing But Thieves, Paul Kalkbrenner en James Bay. Het Poolse festival vindt volgende week al plaats: 11 tot en met 14 augustus. Een vier dagen kaart is te krijgen vanaf €133,42 en een dagkaart kost €55,65.

All Points East (UK)

Foals
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Ook het Londense All Points East gaat dit jaar door. Victoria Park wordt 27 tot en met 30 augustus omgetoverd voor de derde editie van het festival. Het festival programmeert sinds de oprichting de allerbeste alternatieve muziek. Daarop is deze editie geen uitzondering. Onder meer Londen Grammer, Foals, Bicep en Jamie xx staan op het affiche. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €78,-.

Dranouter (Be)

Photo: Marco Derksen

Festival Dranouter ziet er dit jaar anders uit dan gebruikelijk, maar gaat wel door. Met bubbels kunnen bezoekers van 5 tot en met 8 augustus toch genieten van het Belgische festival. Aankomende donderdag staan onder meer Eefje De Visser en Hooverphonic op het programma. De rest van het weekend zijn ook acts als Compact Disk Dummies, Brihang en Het Zesde Metaal te zien. De dagkaarten kosten dit jaar €63,00.

We Can Dance (Be)

We Can Dance is er speciaal voor de festivalganger die graag de voetjes van de vloer laat gaan. In Zeebrugge zorgen onder meer Âme, David Vunk en Acid Arab er voor dat de knaldrang bevredigd wordt. Dat er behoefte is om te dansen wordt wel duidelijk, kijkend naar de kaartverkoop: een aantal dagen is al uitverkocht. Een kaartje heb je al vanaf €52,50.

TRNSMT Logo

TRNSMT 2021

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk
Datum 10-12 september 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.