7 redenen om mee te gaan op de Festileaks Festivalvakantie 2022

Pohoda Atmosfeer
Photo: Lucia Kerida

‘Twijfel is het begin van wijsheid’ en dit artikel gaat de twijfelaars een stuk wijzer maken. Wat volgt is een greep van de vele redenen om je aan te melden voor de Festileaks Festivalvakantie in 2022. Als je aan het einde van dit artikel niet op de grote blauwe knop onderaan drukt, heb je die button niet gezien of dit artikel niet goed gelezen. Hierbij dé 7 magnificent redenen om mee te gaan.

First things first: Festileaks organiseert in 2022 dus een Festivalvakantie. Dat is een busreis van bijna 2 weken langs twee bucketlist-festivals: Electric Castle in Roemenië en Pohoda Festival in Slowakije. Je kunt je nog tot 1 november pre-registreren voor deze reis. Daarmee ontvang je korting en voorrang op de kaartverkoop. Lees meer over de festivalvakantie en de pre-registratie.

1. Twee unieke bucketlistfestivals waar je anders minder snel komt

De vakantie voert jou naar Pohoda in Slowakije en Electric Castle in Roemenië. Deze liggen allebei niet bepaald naast de deur, waardoor het moeilijk kan zijn vrienden te overtuigen mee te gaan. Nu hoeft dat niet langer: met de Festivalvakantie ga je gewoon in één keer naar beide festivals toe en maak je ondertussen nieuwe vrienden (waarover later meer). Electric Castle heeft één van de mooiste festivalterreinen in de wereld en Pohoda is een ‘independent’ festival met daardoor een unieke sfeer. Twee vliegen in een leuke klap.

Electric Castle
Photo: Thijs Jacobs / Festileaks

2. Alleen maar hits

Nu zijn beide festivals al uniek, maar hebben we het al over de line-ups gehad? Pohoda trok laatst een blik namen open en verwelkomt naast Nick Cave en Black Pumas nu ook The Libertines, Metronomy, Wolf Alice, Slowthai en Paula Temple. Voor Electric Castle staan tot nu toe Gorillaz, Twenty One Pilots en Deftones op de poster. Een poster vol hits, die de komende maanden alleen nog maar dikker gaat worden.

3. Maanden voorpret

Na zo lang niet te hebben mogen festivallen, kan je beter ook genieten van de maanden voorafgaand aan het festival. De voorpret is immers net zo belangrijk. Laat dat maar aan Festileaks over. Na jouw inschrijving word je elke maand op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op de festivals en mogelijke extra activiteiten. Naast de mogelijke line-ups valt er straks nog veel meer te speculeren. Welke activiteiten gaan we doen? Hoe ziet de invulling van de busrit er uit? Geen moment van de vakantie zal saai zijn. En de voorpret? Die voorpret begint al als jij je inschrijft.

Pohoda
Photo: Monika Kovacova

4. Bergen nieuwe vrienden

Het mooie van de reis is dat je je met je vaste festivalsquad kan opgeven, maar ook prima alleen kan gaan. Met wie je ook gaat, in een bus met 50 gelijkgestemden is het bijna onmogelijk om geen nieuwe vrienden te maken. Ben je alleen en wil je van te voren al wat mensen ontmoeten? Meld je aan voor het Facebook-evenement en laat een berichtje achter. Hou ook ons Forum in de gaten en post daar ook dat je meegaat!

5. Zelf de vakantie bepalen

Nog een groot voordeel: je kan de invulling van de Festivalvakantie zelf bepalen. Voor de hele reis geldt dat je kan aanhaken bij de groep wanneer je wilt, maar je kan natuurlijk ook fijn jouw eigen plan trekken. Zo hebben we in Boedapest een programma met activiteiten, maar word je van harte uitgenodigd om zelf de stad te verkennen. Het is jouw vakantie! PS: wel handig om op tijd te zijn wanneer er een bus vertrekt.

(Foto: Fogashaz, Boedapest)

6. Boeda en Pest

En weer twee voor de prijs van één. Tussen de twee festivals door wordt er een tussenstop gemaakt en kan je weer helemaal tot rust komen in Boedapest. De hoofdstad van Hongarije is een prachtige stad waarin de Donau de twee stadsstreken, Boeda en Pest, verdeelt. Het beroemde badhuis Széchenyi bezoeken, een (goedkoop) drankje drinken in één van de prachtige kroegjes of de geschiedenis ophalen bij de burcht of het parlementsgebouw, alles kan in het ‘Parijs van het Oosten’.

7. Onderdeel zijn van de Festileaks-familie

Een veel te onderschatte bijkomstigheid van de festivalvakantie: De Festileaks-familie. Eenmaal in de groep beland kom je ons overal en op elk festival tegen. Een community van vrijwilligers, bezoekers en volgers van ons platform die de liefde voor festivals en alles daar omheen deelt. Een familie die mensen op festivals verbindt, verhalen met elkaar deelt en het unieke van het leven met elkaar wil meemaken. Wie wil daar nou geen onderdeel van zijn?

Jouw reis start hier!

Festileaks Festivalvakantie 2022

Festivalvakantie 2022

Wil jij ook graag festivals ontdekken in het buitenland, maar is het moeilijk om je vrienden te overtuigen om dat eind te reizen? Met dat probleem rekenen we nu af. Festileaks organiseert in juli 2022 een ‘festivalvakantie’: een groepsreis voor festivalfanaten van 6 tot en met 19 juli, per bus. De reis voert naar twee bucketlistfestivals: Pohoda (Slowakije) en Electric Castle (Roemenië), met een tussenstop in Boedapest. Dat betekent dat in ieder geval Nick Cave, Gorillaz, Twenty One Pilots, The Libertines, Metronomy, Deftones en Wolf Alice al op de muzikale gastenlijst staan. En jij kan er ook bij zijn!

Compleet verzorgde trip

Vanaf het moment dat je de Festileaks-bus in Utrecht instapt, regelen wij de trip helemaal voor je. Dit doen we samen met onze partner Festival Travel, die al jarenlange ervaring heeft met (festival)reizen. Samen zorgen we dat je veilig op de festivals belandt en daar een plek hebt om je (eigen) tentje op te zetten, uiteraard tussen je mede-reizigers a.k.a. nieuwe beste vrienden in spe. Ook doen we ons best om een aantal extra’s te fiksen op de festivals voor jullie als ultieme festivalfans.

In Boedapest regelen wij een slaapplek en een programma met toffe activiteiten, maar natuurlijk mag je ook op eigen houtje de stad verkennen. Dit geldt uiteraard voor de hele trip: haak aan bij de groep waar je wil, maar doe ook zeker lekker je eigen ding. Je kunt je daarom gerust alleen opgeven, maar ook met een groep kaarten kopen. Gezellig wordt het sowieso.

Tickets zijn vanaf nú te reserveren via de Festivalvakantie-pagina. Hier vind je ook extra informatie. De officiële kaartverkoop start op 1 november 2021, maar wie zich nu al registreert krijgt voorrang én 25 euro korting op het ticket. Er is plek voor maximaal 50 deelnemers, dus wees er snel bij. Meer informatie vind je op onze speciale Festivalvakantie-pagina.