Dit vinden jullie van Post Malone als Pinkpop 2020 headliner

Op 13 november laat de organisatie van Pinkpop de eerste informatie los over de 51e editie. Onder meer Red Hot Chili Peppers, Disturbed en Keane worden bekendgemaakt. Echter trekt de organisatie nóg een konijn uit de hoge hoed, en kondigt de Amerikaanse rapper Post Malone aan. Hij sluit de tweede van Pinkpop 2020 af en dit is wat jullie ervan vinden.

De komst van de razend populaire hiphopartiest komt voor menig Pinkpop-fanaat onverwacht. Dit resulteert dan ook in uiteenlopende reactie’s op social media. Wij hebben de beste reactie’s voor jullie op een rijtje gezet: dit vinden jullie van de komst van Post Malone naar Pinkpop 2020!

Plannen worden gesmeed

Voor een aantal kan de kaartverkoop van Pinkpop 2020 niet snel genoeg komen na de bevestiging van Post Malone. Nog even wachten Jelle, 23 november om 10:00 zijn ze te koop!

Generatiekloof

Dat ‘Posty’ een vernieuwende artiest is op de weide van Megaland, is een feit. Hiermee laat Pinkpop een definitieve generatiekloof tussen de bezoekers zien. Zo dacht ook Rob Buchholz:

Headliner?

De naam Post Malone komt bij het grootste gedeelte bekend voor. Maar er wordt af en toe getwijfeld aan zijn kunnen als headliner.

Jazeker!

Niet iedereen twijfelt over de headline-waardigheid van Malone. Tamara geeft aan enorm verbaasd te zijn geweest na zijn show op Sziget 2019. Ondanks dat het niet voor iedereen is weggelegd, is het headliner-label een feit.

Pinkpop 2020 Post Malone

YAASS

Niet iedereen had een specifieke mening over de komst van Post Malone, er wordt ook gewoon kei enthousiast gereageerd!

Post Malone

Posty is on fire! De Amerikaanse rapper Post Malone brak in 2018 alle records na de release van zijn tweede album Beerbongs & Bentleys. Inmiddels heeft ook al een derde plaat het levenslicht gezien. Met Hollywood’s Bleeding staat het icoon ook komend jaar weer hoog op de festivalaffiches. Ondanks dit relatief kleine aantal studiowerken heeft Post Malone toch al een groot aantal hits op zijn naam staan. ‘Psycho’, ‘White Iverson’, ‘Rockstar’, ‘Better Now’ en ‘I Fall Apart’ zijn slechts een kleine greep uit zijn indrukwekkende oeuvre.

De afgelopen festivalzomers was Post Malone onder andere te zien op Rock Werchter, Lowlands, Pukkelpop en Sziget. In 2020 zal hij het hoofdpodium sieren van Pinkpop als headliner van de zaterdag.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder: