5 dingen die we verwachten van Post Malone op Sziget en Pukkelpop 2019

Eén van de meest beluisterde, snelst groeiende en meest spraakmakende artiesten van deze tijd: Post Malone. De – stiekem nog – piepjonge hitmachine staat deze zomer op onder andere Sziget en Pukkelpop. Om deze reden bereiden wij je alvast voor en zetten we als onze verwachten voor je op een rijtje.

1. Meezingers, meezingers en… meezingers!

Post Malone Setlist Firefly Music Festival 2019 2019

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: met de mond gesnoerd voor je uit staren, dat is er bij Post Malone niet bij. Inmiddels heeft deze man meer hitjes dan tatoeages op zijn lichaam, wat aan van alles is te wijten. Zo zitten alleen de refreintjes al na één keer horen voor altijd in je hoofd, wat enorm uitnodigt om elke noot mee te zingen. Hierdoor voel jij je als toeschouwer enorm betrokken bij de show, wat eigenlijk alleen maar kan uitlopen op een schitterende show. ‘Rockstar’, ‘Better Now’, ‘Congratulations’… Trillende eierstokken!

2. Naast rap, ook steengoede zang

Post Malone is niet vies van de nodige interactie met het publiek. Dit resulteert vaak in eenmalige covers of en intieme momenten met de fans. Bij negen uit tien van deze gelegenheden, komt eigenlijk pas naar voren hoe fucking goed de rapper zingt. De – op het eerste gezicht – ruige verschijning, maakt plaats voor het 24 jarige jochie met de stem van een engel. Hier zijn simpelweg geen woorden vuil aan te maken.

3. De uitstraling van een speelse rockster

https://www.instagram.com/p/By52DPeFzKf/

Om de lading achter de term ‘speelse rockster’ te dekken, schieten woorden tekort – zowel in de ruimte voor dit artikel, als jouw spanningsboog. Om het toch samen te vatten: Post Malone is de rocker die gitaar heeft leren spelen door Guitar Hero, heeft tijdens zijn middelbare schooltijd in een heavy metalband gezeten en komt aan zijn artiesten naam door een online rap name generator. Ondanks dat dit niet de gebruikelijke ‘wereldartiest gewoontes’ zijn, weet Post zich prima staande te houden wanneer hij een podium deelt met Foo Fighters, Ed Sheeran en The National. De uitstraling van een rockster, gepaard met de nederig- en dankbaarheid van een straatjongetje. Schitterend.

4. De one man show, to finish them all

https://www.youtube.com/watch?v=wtzFHufbZK4

Tegenwoordig zien we steeds meer artiesten die ervoor kiezen zonder band het podium te betreden. Denk aan Kanye West, Kendrick Lamar, maar ook Post Malone. Geen bullshit, geen afleiding; volle focus op de muziek die je voorgeschoteld krijgt. Daar komt bij kijken dat de muziek van Post ongekend toegankelijk is, waardoor hij als een one man army het gehele publiek meekrijgt. Er zijn maar weinig shows waarbij je zo wordt meegenomen in de beleving die door één man wordt neergezet.

5. Voor de twijfelaars: een verrassende show

https://twitter.com/92loved/status/999285752696528902

Eindstand van dit alles: de show van Post Malone móét je gewoon zien. Het is eerder regel dan uitzondering dat de festivalgangers die blanco de show ingaan, een positief verrast slakkenspoor achterlaten onderweg terug naar de tent. De cocktail van een Post-nummer bestaat altijd wel uit een vleugje rap, rock en pop: er zit dus voor iedereen iets bij. Dus donder de smoesjes maar het raam uit en check die show. Bijzijn, is meemaken!

Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport

Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Pukkelpop 2019

Pukkelpop
Photo: Pukkelpop – JOKKO

Pukkelpop houdt dit jaar zijn 34ste editie van festival. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. 

In 2018 stonden onder meer Arcade Fire, N.E.R.D. en Kendrick Lamar op Pukkelpop. Dit jaar sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots, Post Malone en The National (2x) het affiche. Ontdek alvast wat je kunt verwachten van de show van headliner Twenty One Pilots. Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. De kaartverkoop voor het festival is in volle gang. Voor meer informatie check je de officiële site van het festival.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van het Belgische evenement.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen