Lollapalooza Stockholm 2021 maakt line-up bekend: Kendrick Lamar, Post Malone en meer

523
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lollapalooza Stockholm heeft de line-up voor de editie van 2021 bekendgemaakt. Onder andere Kendrick Lamar, Post Malone en The Killers staan in 2021 op het Zweedse festival. Het festival gaat twee weken na Pinkpop en in hetzelfde weekend als Rock Werchter van start.

De line-up kan interessant zijn voor de mensen die volgend jaar Rock Werchter of Pinkpop willen bezoeken. Eerder werd al bekendgemaakt dat Pearl Jam in 2021 zou terugkeren op Lollapalooza Stockholm. Echter is het nog even afwachten of de tour van Pearl Jam in 2021 doorgaat. Op dit moment deelt Pinkpop de headliner Pearl Jam met het Zweedse festival. Post Malone zou op de 51ste editie van het festival in Landgraaf staan maar die editie werd helaas afgelast door het coronavirus. Rock Werchter deelt nu Pearl Jam en Royal Blood met het Deense festival. Het is dus mogelijk dat een aantal artiesten ook op Rock Werchter en Pinkpop optreden volgende zomer.

Onder de aangekondigde artiesten bevinden zich onder andere Anderson .Paak & The Free Nationals, Lewis Capaldi en Zara Larsson. Check hieronder het lijstje en poster met de aangekondigde namen:

 • Afrojack
 • Alesso
 • Anderson .Paak & The Free Nationals
 • DaBaby
 • Doja Cat
 • Jimmy Eat World
 • Kendrick Lamar
 • Lewis Capaldi
 • Post Malone
 • Royal Blood
 • The Killers
 • The Pretty Reckless
 • Veronica Maggio

The Killers

Met de debuutplaat Hot Fuss in 2004 gooit de uit Las Vegas afkomstige band The Killers meteen hoge ogen. De eerste singles ‘Somebody Told Me’ en ‘Mr. Brightside’ zijn ware klassiekers te noemen. Inmiddels zijn we dik vijftien jaar verder en staat de teller nu op zes albums. Het meest recente album Imploding The Mirage verscheen in augustus 2020. Inmiddels hint de band naar een nieuw studioalbum.

In 2020 zouden de Amerikanen onder meer TW Classic en de Ziggo Dome aandoen, maar deze shows werden vanwege de coronacrisis geannuleerd. Of deze shows worden ingehaald, is nog onduidelijk.

Lollapalooza Stockholm 2021

In 2021 is het tijd voor de tweede editie van Lollapalooza Stockholm. In 2019 stonden onder meer Foo Fighters, Travis ScottThe Swedish House MafiaChance The Rapper en Lykke Li op de planken van het festival. Komend jaar is het de beurt aan onder meer Post Malone en Pearl Jam.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

 • Locatie: Stockholm, Zweden
 • Datum: 2 – 4 juli 2021
 • Meer info is te vinden op de officiële site

Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)