Pinkpop 2022 komt voor Sinterklaas met nieuwe namen

4213
Photo: Dennis van der Bruggen

Binnen enkele weken onthult Pinkpop wederom nieuwe acts voor de 2022-editie. In gesprek met De Limburger verklapt festivalmanager Niek Murray eind november, begin december het Pinkpopaffiche verder aan te willen vullen.

Begin deze maand kreeg de line-up nog een flinke kwaliteitsinjectie met de toevoeging van onder meer Queens of the Stone Age, Royal Blood, Imagine Dragons en Nile Rodgers & CHIC. Tel daar eerder bevestigde acts als Pearl Jam, Metallica en Twenty One Pilots bij op, en je hebt al een stevige fundatie voor een heerlijk weekendje Landgraaf. Nu blijkt dat we binnenkort weer nieuwe namen voor Pinkpop 2022 mogen verwachten.

“Kaartjes zijn leuke sinterklaascadeautjes”

In De Limburger vertelt Murray dat hij hoopt eind november, begin december de muzikale versterkingen te onthullen. Voor Sinterklaas zou alles in kannen en kruiken moeten zijn. “Kaartjes zijn leuke cadeautjes”, besluit Murray in de Limburgse krant.

Het is overigens de vraag of er tegen die tijd überhaupt nog Pinkpop-tickets beschikbaar zijn. De kaartverkoop voor Pinkpop 2022 gaat als een speer: de vrijdagtickets zijn uitverkocht en ook de weekendkaarten zijn er al nagenoeg doorheen. Wacht dus niet te lang als je er volgend jaar bij wilt zijn! Je kunt hier tickets voor Pinkpop 2022 kopen.

Pinkpop 2022

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten zijn inmiddels in de verkoop
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.