Pinkpop 2022 bijna uitverkocht, alle vrijdag-kaarten weg

Photo credit: Herring

De tijd begint te dringen voor fans van Pinkpop. De editie van 2022 is na één weekend al bijna uitverkocht. Tussen 17 en 19 juni staan onder meer Metallica en Pearl Jam op het programma.

De tickets voor de vrijdag van Pinkpop 2022 zijn zelfs al helemaal uitverkocht, meldt festivalmanager Niek Murray aan het AD. Op de vrijdag is Metallica afsluiter. Ook staan acts als Twenty One Pilots en Nightwish op het affiche.

De kaarten voor een geheel weekend Pinkpop 2022 zijn voor 95% uitverkocht, meldt Murray. Dan zijn onder meer Pearl Jam en Imagine Dragons als afsluiter op het Limburgse festival te vinden. Ook artiesten als Queens of the Stone Age en Nothing But Thieves zakken af naar het zuiden.

Een act die nog niet bevestigd is voor Pinkpop 2022 is Måneskin. Wel werd de komst van de Italiaanse Eurovisie Songfestivalwinnaar verklapt via een advertentie van het festival

Pinkpop 2022

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl JamMetallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: vanaf €245,-, kaarten voor 2020 of 2021 blijven geldig.
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Festileaks Festivalvakantie 2022
Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen