ESNS 2022 maakt blokkenschema bekend

Paceshifters, ESNS, Eurosonic
Photo: Bart Heemskerk (ESNS, 2018)

Pak je agenda er maar bij: vandaag heeft Eurosonic Noorderslag het blokkenschema het internet opgeslingerd. Het Groningse festival heeft maar liefst 216 acts verdeeld over de vier dagen.

Aankomende woensdag is het zo ver: dan barst de 26e editie van Eurosonic Noorderslag los. Het 4-daagse festival zal opnieuw online plaatsvinden en daarom zijn er drie streams gratis beschikbaar waar de verschillende acts op te bewonderen zijn. Afgelopen woensdag werd de line-up voltooid met o.a. MEROL en WIES.

Kwartiertje

Net als vorig jaar krijgt iedere act een kwartier de tijd om zichzelf te bewijzen op het podium. De jongens van Goldband sluiten op zaterdag het festival af, tegelijkertijd met de Rotterdamse R&B act Dragonfruit en hardrockband Wodan Boys. Liefhebbers van Nederlandse popmuziek lijken vooral hun zaterdagavond vrij te moeten houden met onder andere S10, Froukje, WIES, MEAU en Flemming op het programma. Check de volledige timetable op de website van ESNS.

Eurosonic Noorderslag 2022

ESNS is een showcase-festival in Groningen. Elk jaar vindt hier de start van het festivalseizoen plaats. Het is een opstap voor ruim 200 Europese talenten richting de top. Het non-profit evenement verkoopt elk jaar uit, met in 2020 meer dan 40.000 bezoekers. Daarnaast is het ook een internationale muziekconferentie die elk jaar meer dan 4.000 professionals trekt. Een doorbraak ligt dus op de loer. Artiesten die deze hebben weten te pakken zijn bijvoorbeeld The xx, Dua Lipa en Royal Blood.

Tijdens de editie van 2021 waren de optredens van onder meer AggregatOSKA en Personal Trainer vanuit je woonkamer te bekijken. Ook Froukje was al te bewonderen op het festival. Daði Freyr was zelfs de beste act van de donderdag van ESNS 2021.Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

  • Datum: 19 t/m 22 januari 2022
  • Locatie: Groningen
  • Tickets: €99 (voor toegang tot de conferenties)
  • Meer informatie vind je op de officiële website.

Alvast wat van de acts checken die voorbij komen op het festival? Check hieronder dan de officiële ESNS 2022 afspeellijst.