Programma ESNS 2022 compleet met MEROL, Wies, Pom, Cloudsurfers en Tinlicker

Photo: Bart Heemskerk

Eurosonic Noorderslag heeft met vijf Nederlandse acts de line-up voor de online editie van dit jaar compleet gemaakt. MEROL, Wies, Pom, Cloudsurfers en Tinlicker zijn toegevoegd aan de line-up, waarbij het totale aantal acts op 216 uitkomt.

Andere artiesten als Froukje, Jungle By Night, Son Mieux en S10 werden al eerder aangekondigd. Op het festival is zoals altijd enkel plek voor Europese artiesten. Opkomende Europese acts als Daði Freyr, Wet Leg, Meskerem Mees, Go_A en Mehmet Aslan stonden al op het programma voor het Groningse evenement. De volledige line-up voor het festival vind je op de website van ESNS. Vanwege de coronacrisis is het festival dit jaar opnieuw volledig digitaal. Check het lijstje met de laatste vijf namen hieronder.

  • MEROL
  • Wies
  • Pom
  • Cloudsurfers
  • Tinlicker

Building Back Better Together

ESNS heeft dit jaar een speciaal thema: ‘Building Back Better Together’. Met dit thema focust het festival zich op duurzaamheid, inclusiviteit en de wederopbouw van de muziekindustrie na de coronacrisis. Daarom organiseert het festival conferenties met onder andere Eurocommissaris Frans Timmermans. In een bijeenkomst zal hij spreken over The Green Deal en hoe deze deal de muziekindustrie positief kan beïnvloeden. Ook Marjan Minnesma, milieu-activiste en directeur van Stichting Urgenda, is betrokken bij het festival. Zij geeft op vrijdag 21 januari de keynote: ‘Scale Up and Hurry Up!’. Hoewel het muzikale gedeelte dit jaar gratis online te beluisteren is, zijn de conferenties alleen tegen betaling te volgen.

Verder is er dit jaar tijdens Eurosonic speciale aandacht voor Spanje. Uit het Zuid-Europese land komen dit jaar extra veel acts die op het punt van doorbreken staan.

Eurosonic Noorderslag 2022

Photo by: Jorn Baars

ESNS is een showcase-festival in Groningen. Elk jaar vindt hier de start van het festivalseizoen plaats. Het is een opstap voor ruim 350 Europese talenten richting de top. Het non-profit evenement verkoopt elk jaar uit, met in 2020 meer dan 40.000 bezoekers. Daarnaast is het ook een internationale muziekconferentie die elk jaar meer dan 4.000 professionals trekt. Een doorbraak ligt dus op de loer. Artiesten die deze hebben weten te pakken zijn bijvoorbeeld The xx, Dua Lipa en Royal Blood.

Tijdens de editie van 2021 waren de optredens van onder meer AggregatOSKA en Personal Trainer vanuit je woonkamer te bekijken. Ook Froukje was al te bewonderen op het festival. Daði Freyr was zelfs de beste act van de donderdag van ESNS 2021.

  • Datum: 19 t/m 22 januari 2022
  • Locatie: Groningen
  • Tickets: €99 (voor toegang tot de conferenties)
  • Meer informatie vind je op de officiële website.